≫ 

Potvrđena presuda vođi škaljarskog klana: Sud odlučio da Vukotić ide na robiju i odbio žalbe, ovo je njegova kazna

Vukotić je zbog lažnih dokumenata proteran iz Turske i deportovan u Srbiju

  • 0

Viši sud u Beogradu je doneo presudu kojom je odbio kao neosnovane žalbe Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i branilaca okrivljenog Jovana Vukotića i potvrdio presudu Drugog osnovnog suda u Beogradu. Ovom presudom optuženi Vukotić je oglašen krivim zbog izvršenja produženog krivičnog dela falsifikovanje isprave i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 3 meseca.

Vukotiću je u oktobru prošle godine počelo suđenje zbog optužbi za korišćenje falsifikovanje makedonskog pasoša na ime Georgi Andonov. On je tom prilikom negirao da je "vođa škaljarskog klana", nije poricao da je putovao sa lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbegao maltretiranje po aerodromima.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za produženo krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu. On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA