≫ 

Sretena nisu pustili u klub, pa je izrešetao radnika obezbeđenja: Kaže da se ubistva seća u "fleševima", a danas je dobio 35 godina robije (FOTO)

Više javno tužilaštvo u Valjevu je tražilo da se Nikoliću izrekne maksimalna kazna zatvora od 40 godina

  • 22
Sreten Nikolić (levo), Damjan Dragojlović (desno); Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Sreten Nikolić (25) iz Valjeva osuđen je na 35 godina zatvora zbog ubistva Valjevca Damjana Dragojlovića (25). On je ubijen krajem oktobra 2016. godine u valjevskom noćnom klubu "Zipa". Odbrana Nikolića je najavila žalbu.

Krivično veće Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, konstatovalo je da je u trenutku izvršenja dela Nikoliću bila smanjena uračunljivost, ali ne do "stepena bitnog", dok navode optuženog da se događaja seća samo u "fleševima", sud nije prihvatio, jer su izjave svedoka potvrdile suprotno.

Damjan Dragojlović, Foto: Telegraf

Nikolić se sa Dragojlovićem, koji je bio radnik obezbeđenja u "Zipi", najpre sukobio na ulici ispred kafića jer mu, navodno, nije bio dozvoljen ulazak u taj objekat. Potom je otišao kući, odakle se vratio naoružan pištoljem iz kojeg je najpre spolja pucao u izlog kafića, a onda ušao unutra i pucnjima usmrtio Damjana Dragojlovića.

Utvrđeno je da je u Damjana, koji je od posledica ranjavanja preminuo u valjevskoj bolnici, ispalio više hitaca, dok su ga pogodila dva, jedan u grudi, drugi u butinu. U njegovoj daljoj nasumičnoj pucnjavi ranjena su još dva gosta "Zipe".

Nikolić nije prisustvovao današnjem izricanju presude, a njemu je produžen pritvor, u kome se nalazi od kraja oktobra 2016. godine.

Noćni klub gde se dogodilo ubistvo, Foto: Telegraf

Više javno tužilaštvo u Valjevu je tražilo da se Nikoliću izrekne maksimalna kazna zatvora od 40 godina. Stav njegove odbrane je da se radilo o ubistvu na mah, krivično delo za koje je zaprećena blaža kazna, a i jedni i drugi su najavili žalbu Apelacionom sudu na presudu valjevskog Višeg suda.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac dare

    20. februar 2019 | 02:01

    Prvo se raspitajte kako se odnosio ubijeni prema mladicu koji ga je ubio pri svakom njihovom susretu u gradu ili bilo gde pa onda komentarisite ! Ne opravdavam ubistvo ali duze nasilje i izivljavanje je doprinelo svemu ovome.

  • obezbedjenje iz pozarevca

    19. februar 2019 | 20:28

    Ko zna sta je radilo obezbedjenje????!

  • Marko cg primorje

    19. februar 2019 | 19:20

    Dvostruki arsini sudstva ne branim ga treba da robija al za identicna dijela i duplo teza dobija se 10...12...15...mnogo je realno...oborice presudu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA