Tinejdžeri iz Vranja su pravili haos u kafiću, pa su pretučeni, a sada jedan od osumnjičenih drugova izbegava saslušanje (VIDEO)

Dva odvojena postupka se vode protiv njih, jedan zbog događaja u samom kafiću, a drugi zbog tuče nakon toga kod Gimnazije "Bora Stanković"

  • 3

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju vodi dva odvojena postupka u vezi događa u kafiću "Gajba", koji su se odigrali sredinom januara ove godine, kada su maloletnik V.V. i njegov drug D.S. upali u objekat, lomili inventar i maltretirali osoblje, nakon čega su ih vlasnik i njegov prijatelj pretukli nedaleko odatle.

Milica Petković, v.d. osnovnog javnog tužioca u Vranju, kaže da istraga još uvek nije završena.

- Vode se dva odvojena postupka, jedan zbog događaja u samom kafiću, a drugi zbog tuče nakon toga kod Gimnazije "Bora Stanković". Još uvek nije saslušan jedan osumnjičeni D.S. koji se nije odazvao pozivu. Pozivali smo ga, pa ćemo videti dalje ako se ne odazove biće izdata naredba za dovođenje - navodi Petkovićeva.

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju podnelo je krivičnu prijavu protiv S.D. iz Vranja, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, nakon dešavanja u kafiću "Gajba" 13. januara ove godine.

Postupak protiv drugog aktera tuče maloletnog V.V. vodi Više javno tužilaštvom u Vranju.

Milica Petković, v.d. osnovnog javnog tužioca u Vranju, kaže da istraga još uvek nije završena Foto: Telegraf

Danijela Trajković, viši Javni tužilac, kaže da je predmet u pripremnom postupku pred Višim sudom u Vranju.

- Tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv maloletnika i on je sada kod sudije za maloletnike u pripremnom postupku. To je u stvari istraga kao za punoletna lica, pre optuženja. Reč je o krivičnom delu laka telesna povreda, a kazna za takvo delo predviđena za maloletnike je pojačani nadzor od strane roditelja ili organa starateljstva, sve zavisio ekspertize koju bi trebalo da uradi Centar za socijalni rad - pojašnjava Trajkovićeva.

U vezi dešavanja u kafiću "Gajba", objavljeni su snimci i to jednog gde se vidi maltretiranje konobara u kafiću od strane S.D. i njegovog maloletnog gruga V.V. a zatim i drugog gde se vlasnik kafića Miša Stojmenović, sa svojim drugom D.A. pripadnikom žandarmerije, u blizini ovdašnje gimnazije u tuči razračunava sa onima koji su mu demolirali kafić.

U vezi dešavanja u kafiću "Gajba", objavljeni su snimci i to jednog gde se vidi maltretiranje konobara u kafiću od strane S.D. i njegovog maloletnog gruga V.V. Printskrin: Youtube

Vranjska policija je 28. januara podnela krivičnu prijavu protiv S.D. iz Vranja zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, jer je osumnjičeni vršenjem nasilja prema drugom, drskim i bezobzirnim ponašanjem, značajnije ugrozio spokojstvo oštećenih konobara i svedoka u kafiću.

Miša Stojmenović, vlasnik kafića "Gajba", izjavio je ranije da su njegovi zaposleni pretrpeli strah, da im je prećeno nožem, da su maltretirani, kao i da su S. D. i V. V. lomili inventar u kafiću.

- Ja sam na saslušanju sve priznao. Tačno je da sam ih tukao, ali ne brutalno, nego nekom trulom i tankom letvom koju sam pokupio u dvorištu i koja se nakon jednog ili dva udarca slomila. Moj prijatelj ga nije ni udario, jednog od njih, već samo pretresao. Postoji duži snimak gde se vidi kako D.A. pretresa jednog od njih da mu uzme nož, kao i da oni nakon tuče ustaju, jedan drugog grle i uz smeh napuštaju dvorište - izjavio je Stojmenović.

Inače, mladići koji su demolirali kafić u Vranju, poznati su po tučama, a samo u Brankovoj ulici, gde se nalazi veliki broj kafića, bilo je tri prijave na njihov račun.

VIDEO: Ovo je ceo snimak prebijanja maloletnika u Vranju

(S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    21. februar 2019 | 14:03

    Druže trebao si i više kad roditelji nisu bili u stanju da ih vaspitaju PODRŠKA

  • Lala iz Banata

    21. februar 2019 | 15:00

    Pa sad neka lome opet. Dok ih neko ne nauci pameti...nece se smiriti.

  • Boge

    24. februar 2019 | 07:49

    Ništa ovo nije, da su ih stvarno tukli ili ti "tepali", ne bi oni ustali odmah, nego bi ih Hitna na nosila odnela.Ruke se pozlatile Mladoženji i Žandaru, jer ovo dodje opomena ovoj dvojici a i drugima da razmisle pre nego što uništavaju nečiju imovinu i maltretiraju ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA