Novi detalji zločina u AMSS: Đurđev hteo da ubije i Butulijinog kuma, al čim je čuo policiju, pobegao je na sprat i pucao sebi u usta

Prvi nalazi istrage pokazuju da je koristio razarajuće metke, moguće i dum-dum

  • 52

Prava drama odigrala se u prostorijama Auto-moto saveza Srbije (AMSS) gde je danas oko 14.30 ubijen Mirko Butulija (43). U njega je hice ispalio generalni sekretar ove organizacije Predrag Đurđev (43), koji se posle zločina ubio. Lakše je povređena sekretarica, koja je spas potražila skokom kroz prozor.

Sve je počelo nešto posle 14 sati, kada je Đurđev stigao kod Butulije.

- U početku je sve bilo mirno, a onda su se začuli povišeni tonovi - navodi izvor iz AMSS. - Iznenada su odjeknuli pucnji. Unezvereni Đurđev počeo je da maše pištoljem, a sekretarica je u panici skočila kroz prozor kancelarije.

Đurđev je tada potrčao stepenicama na prvi sprat. Za njim su krenuli i pripadnici obezbeđenja AMSS.

- Momci iz obezbeđenja AMSS su bili veoma oprezni, jer je Đurđev bio naoružan - navodi naš sagovornik. - Kada je stigla interventna patrola rekli su da je pobegao na sprat. Policajci su krenuli lagano, ali se tada začuo hitac. Posumnjali smo da se ubio. Policija je pažljivo pregledala svaku kancelariju i u jednoj je pronašla Đurđeva sa ranom na glavi. Pucao je sebi u usta.

Za to vreme, privatnim kolima teško ranjeni Butulija prebačen je u Urgentni centar. Lekari su pokušali reanimaciju, ali bezuspešno. Četiri hica u grudi i jedan u glavu bili su kobni. Doktori su proglasili smrt predsednika AMS u 14.25. Prema nekim informacijama, Đurđev je ka njemu ispalio osam hitaca.

Butulija je umro ubrzo nakon što je upucan, Foto: AMS Osiguranje

Prvi nalazi istrage, kako nezvanično saznajemo, pokazuju da je ubica koristio razarajuće metke, moguće i dum-dum.

Šta je nateralo generalnog sekretara i Butulijinog saradnika na krvavi korak zasada postoje samo pretpostavke. Predrag Đurđev je zločin počinio pištoljem za koji je imao dozvolu. U njegovom stanu, navodno je pronađeno 10 pištolja.

Inače, kako pričaju zaposleni u AMSS, Butulija i Đurđev su gotovo u isto vreme došli u ovaj savez i duži niz godina bili bliski saradnici. Čak, pre dve godine Butulija je spasao životu Đurđevu. Naime, ovaj je upao u reku kada su bili u Obrenovcu, a neplivač je. Budutlija je tada skočio za njim i izvukao ga na sigurno.

Prema nezvaničnim informacijama Butulija je u petak pozvao Đurđeva u kancelariju u trenutku kada su ga obavestili da se sekretar potukao sa jednim od direktora.

- Reč je o Butulijinom kumu I. J. - navodi izvor "Novosti" iz AMSS. - Razdvojilo ih je obezbeđenje. Đurđev je bio u sukobu sa većinom zaposlenih.

Kada je Butulija čuo za taj sukob generalnog sekretara i I. J., pozvao je prvo jednog pa drugog, da razreši situaciju.

Tokom rasprave sa Đurđevim, međutim, ovaj je izvukao pištolj. Sumnja se da je, posle zločina, hteo da ubije i I. J. U tome ga je omeo dolazak policije.

(Telegraf.rs/Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kumovi

    23. februar 2019 | 07:42

    Sa pištoljom ide na posao i tako sve vreme, i niko da reaguje, šta više NAPREDUJE...

  • Janko Marko

    23. februar 2019 | 09:10

    Direktori i generalni sekretari (duzi niz godina a tek im je 42)i još na par pozicija koje interesantno zvuče i donose novce ....pare su kao šlog ne znaš gde će da udare i kako će se sve završiti.Bitno je da je medicinskim sestrama sada plata viša ili veća(nikad nisam znala)za citavih 3000 dinara .Dadoše nam kažu da nas zadrže da ne odlazimo u Nemačku.Molim vas objavite komentar pola je Srbije gladno i ubija se zbog bede a pola ubija iz besa jer ne zna šta će od sebe.

  • Impresivno

    23. februar 2019 | 00:57

    Generalni sekretar sa 10 pištolja i dum-dum mecima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA