≫ 

Milićev dobio dete pred godišnjicu nesreće, pokušao da se ubije i poslao pismo iz zatvora: Kako su izgledale 4 godine robije

Slučaj kantrimen je jedinstven u pravosuđu: Milićev je odležao punu kaznu u zatvoru i pušten na slobodu, a automobil nikada nije pronađen

  • 32

Marko Milićev, koji je 25. jula 2014. u Beogradu izazivao tešku nesreću u kojoj je poginuo Luka Jovanović (21), odslužio je kaznu i danas izašao iz zatvora, a i dalje je misterija ko je bio vlasnik "kantrimena-ubice" kojim je udario mladića, gde je završilo vozilo, kao i ko mu je pomogao u bekstvu i skrivanju pre nego što je uhapšen u Kini.

Iako je sve vreme želeo da se primiri, pa tokom čitavog procesa nije otkrio vlasnika "kantrimena", Milićev ipak nije mogao potpuno da miruje.

Neobična igra sudbine namestila je da dobije ćerku dok je bio u zatvoru, i to samo tri dana pre treće godišnjice nesreće. 

Kako nije bio u sukobu sa drugim zatvorenicima, poštovao je autoritete, ispunjavao radne obaveze, proširen mu je krug poseta i omogućene su posete u posebnim uslovima. Tako je njegova supruga i ostala trudna. Za prinovu se saznalo tek 13 meseci nakon rođenja deteta.

Ulaz u Zabelu/ Foto: Milena Đorđević

Pošto zbog boravka u zatvoru nije bio u mogućnosti da održava odnos sa bebom, Milićev je podneo molbu za uslovni otpust, ali mu je sud molbu odbio.

JAVNOSTI SE OBRATIO PISMOM IZ ZATVORA

Drugi put kad se oglasio, uradio je to otvorenim pismom koje je uputio javnosti. Kroz pismo je rekao da je saobraćajna nesreća "splet nesrećnih okolnosti i da nije samo njegova greška".

- Sve što sam imao da kažem vezano za saobraćajnu nesreću rekao sam na sudu. Jedina osoba s kojom mogu da razgovaram na tu temu je gospodin Bojan Jovanović, otac Luke Jovanovića, zato što je sudbina s lakoćom mogla da postavi mog oca ili nečijeg drugog na njegovo mesto. Činjenica je da su te kobne noći načinjene mnoge greške, ne samo s moje strane, i da je splet nesrećnih okolnosti doveo do saobraćajne nezgode u kojoj je Luka nastradao - napisao je Milićev.

Otac preminulog Luke, Bojan Jovanović/ Foto: Tanjug/Dragan Stanković

U pismu je dalje naveo da je to samo jedna od 600 nesreća koje se dogode godišnje.

- Od ove nesreće je, ipak, napravljen nekakav štampani rijaliti šou u kome je sve dozvoljeno. Objavljivane su svakakve uvrede i laži, vršen je pritisak na sud... - nabraja osuđeni Milićev.

- Luke više nema, i to je teret koji ću ja nositi zauvek. Želim javno da se izvinim svima. Na prvom mestu Lukinoj porodici i prijateljima, zatim posrednim i neposrednim učesnicima u ovoj nesrećni, kao i onima koji su nedužni i bez ikakvog razloga uvučeni u nju - napisao je Marko Milićev.

UMOKRIO SE U POLICIJI

Nekoliko dana pošto je izazvao nesreću, u kojoj je poginuo Jovanović, Milićev je uhapšen u Beogradu zbog drugog krivičnog dela. Njega je policija 7. avgusta privela, ali ga je nakon saslušanja pustila.

Milićev je bio uplašen na saslušanju/ Foto: Telegraf

- Uzeli su mu DNK i otiske prstiju i pustili su ga. Uplašio se da je uhapšen zbog nesreće na Brankovom mostu - rekao je tada izvor iz policije za beogradske medije.

POKUŠAO DA SE UBIJE U CENTRALNOM ZATVORU

Marko Milićev pokušao je u januaru 2015. godine da se ubije u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu. On se tada, kako je Blic pisao, posekao žiletom po ruci, ali su mu povrede brzo sanirane.

- Najverovatnije je izvukao žilet iz plastičnog brijača, koji je pritvorenicima dostupan zbog održavanja lične higijene. Naneo je sebi posekotine na podlaktici. Srećom, zatvorski stražari i osoblje bolnice odmah su reagovali i ukazali mu pomoć. Rane nisu bile duboke, ali je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju, gde su mu sanirane povrede, i vraćen je na odeljenje psihijatrije bolnice u CZ - ispričao je tada izvor za Blic.

Automobil nikada nije pronađen/ Foto: Telegraf

Milićev je bio u vrlo teškom psihičkom stanju nakon hapšenja. Navodno, on je na suđenju rekao da je čuo na vestima za pogibiju Luke Jovanovića i da mu je bilo "jako žao tog mladića, ali da je ipak odlučio da se ne prijavi policiji", kako su tada pisali pojedini mediji.

KANTRIMEN NIKADA NIJE PRONAĐEN

Dugo se nagađalo šta se desilo sa "kantrimenom", koji je vozio Milićev. Prema nekim pretpostavkama, nakon nesreće ga je odvezao u jednu privatnu auto-garažu, u kojoj je rastavljen na delove, a delovi koji nisu mogli da se rasparčaju je zapaljen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Noa

    1. mart 2019 | 17:56

    Sad nastavi da odrzavas gospodju kupice ti drugi. Dok je muz preko bare

  • Johan

    1. mart 2019 | 18:30

    Bravo za pravosude i drzavu za 4 godine odrobija neciji zivot i to u ekstra uslovima drugi ubio sedmoro osam godina robije treci kidnapovo dedu 10 godina pa kakva smo to drzava i sudstvo samo mi objasnite ko se eazume u ovu nepravdu

  • cokan

    1. mart 2019 | 18:02

    Ovaj slučaj je primer kako tkz stubovi društva advokati i sudije sprovode zakon.Ne zna se gde je auto ubica.Izrugivanje prvo žrtvi pa onda celom društvu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA