Suđenje za pokušaj ubistva Milana Beka treći put počinje ispočetka: Razlog je neverovatan

Suđenje je nekoliko puta odlagano zbog nemogućnosti da se uspostavi veza putem video-linka kako bi se saslušao Ivan Adrovac, suprug optužene Maje

  • 1

Suđenje za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka nakon više od četiri godine umesto da dobije epilog, kreće iz početka jer član sudskog veća ide u penziju!

Posle niza veštačenja, saslušanja mnogobrojnih svedoka i na desetine ročišta logično je bila odluka da dođe presuda. Međutim, na nju će se još sačekati. Suđenje u četvrtak treći put kreće iz početka.

Za više od četiri godine došlo je do promena okrivljenog, tužioca i - sudije.

Suđenje u slučaju atentata na Milana Beka počelo je po drugi put 2017. godine, nakon što je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je Maja Adrovac bila oslobođena optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena 2014. godine.

Istom odlukom sud je naložio da joj se ponovi suđenje i to u jedinstvenom postupku sa Aleksandrom Zdravkovićem koji se sumnjiči kao neposredni izvršilac tog dela.

Milan Beko Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Taman što je suđenje tada krenulo iz početka, nakon izvođenja dokaza, došlo je do novih zastoja.

Naime, suđenje je nekoliko puta odlagano zbog nemogućnosti da se uspostavi veza putem video-linka kako bi se saslušao Ivan Adrovac, suprug optužene Maje.

Njegovo saslušanje trebalo je da bude poslednje u nizu pre završnih reči tužilaštva i odbrane okrivljenih, nakon čega bi bila presuda. Ipak, do toga sada neće doći tako brzo i to jer sada jedan od sudija veća koje radi na ovom slučaju ide u penziju.

To znači da na njegovo mesto sada dolazi neko drugi ko mora da se uputi u ceo slučaj. S tim i čitav proces u slučaju pokušaja ubistva Beka počeće ponovo.

Ponovna uvodna izlaganja zakazana su za četvrtak, 21. marta, kada će se novi sudija upoznati sa slučajem. Međutim, iako je to ročište formalno (sud formalno mora da održi uvodna izlagnja) procesno, novi član veća će moći da traži da se neke dokazne radnje izvedu ponovo, saslušaju svedoci...

Suđenje za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka nakon više od četiri godine umesto da dobije epilog, kreće iz početka jer član sudskog veća ide u penziju Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Samim tim, ukoliko dođe do toga, završne reči koje bi po planu trebalo da se iznesu na ročištu koje je zakazano za jun, biće pomerene za kasnije, a na epilog pokušaja ubistva srpskog biznismena čekaćemo i dalje.

Podsećanja radi, Aleksandar Zdravković je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva Beka, a Maja Adrovac se tereti za pomaganje izvršiocima tog krivičnog dela.

Maja Adrovac je posle prvog suđenja u ovom postupku bila oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza, a sada joj je u toku ponovljeno suđenje u postupku u kom je pored nje optužen i Zdravković. Oboje su pred sudom negirali krivicu i učešće u ovom krivičnom delu.

Zdravković je optužen za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i nalazi se u pritvoru.

VIDEO: Uhapšene dve osobe zbog ubistva u Kruševcu

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robert

    20. mart 2019 | 10:29

    Resenje je samo jedno. Peticiju napraviti, i stvoriti zakon za hapsenje sudija i slicnih organa zbog namernog nerada , jedini razlog nerada jer im se gura novac u dzep. To je ukorenjena metoda. Pocetna kazna za takve od 5 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA