Vesna (31) iz Sevojna izgubila ćerku (6), strica, pa oca udarila kolima: Posle brojnih tragedija, sada joj preti više godina iza rešetaka

Vesnin život obeležile su tragedije, a sada je, pukim slučajem, usmrtila oca kolima

  • 3

Vesni Đ. (31) iz Sevojna život je obeležen tragedijama. Pre nekoliko godina preminula joj je ćerka (6) od raka, pre oko 40 dana izgubila je strica. U ponedeljak 18. marta, autom je udarila svog oca Zdravka Rakića (59) kad je izlazio iz šahta. Nesrećni čovek umro je u užičkoj bolnici. Vesni zbog toga preti kazna zatvora u trajanju od osam godina, ako je reč o nehatu. Ukoliko nije, kazna može da bude i 12 godina.

- To je teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Za osnovni oblik krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, kazna je od dve do 12 godina. Međutim, ukoliko je u pitanju nehat, kazna je od jedne do osam godina - započela je razgovor za Telegraf.rs advokat Vanja Bajović.

Sagovornica predpostavlja da Vesna Đ. neće odgovarati za delo za koje je zaprećena maksimalna kazna od 12 godina.

- Iako se ne znaju sve okolnosti, predpostavljam da je u pitanju nehat. U tom slučaju može najviše da dobije osam godina, ali verujem da će ona proći sa uslovnom osudom. Međutim, to je nagađanje jer visinu kazne određuje samo sud - ispričala je Bajović.

Sagovornica predpostavlja da Vesna Đ. neće odgovarati za delo za koje je zaprećena maksimalna kazna od 12 godina Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

KRIVIČNI POSTUPAK MORA DA BUDE POKRENUT 

Prema rečima advokatice, Vesna neće moći da se dogovori sa tužiocem da ne pokreće krivični postupak, jer on ne može da se sklapa kad je maksimalna zaprećena kazna veća od pet godina.

TRAGEDIJA

Strašna nesreća se dogodila kad se Vesna vraćala kući. Ona je, vozeći "golf 5", prolazila uskom ulicom u kojoj se nalazi šaht koji je od kuće, u kojoj živi, udaljen nekoliko metara. U njemu je bio Zdravko.

- Čuo je da nailazi automobil i pošao da izađe. Ali, u tom momentu je naišla njegova ćerka, koja ga nije videla od žive ograde, koja je na krivini, a šaht odmah ispod nje - kažu u komšiluku, preneli su mediji.

Vesna je oca udarila kolima dok je pokušavao da izađe iz šahte Foto: Facebook/Policijske patrole BGD/ilustracija

U komšiluku za Rakiće kažu da su divna, časna i poštena porodica.

- Tu su se dva brata Boško i Zdravko doselili i napravili kuće. Pošteni i vredni ljudi. Od njih čovek je samo mogao da očekuje dobro. Svima su pomagali, nikada sa ni sa kim nisu svađali. Jedna predivna porodica, ali ih prati neka nesreća - ispričala je jedna komšinica.

VIDEO: Lančani sudar kod Niša: Od jednog vozila gotovo ništa nije ostalo

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    20. mart 2019 | 22:03

    ioo ljudi moji

  • Tane

    21. mart 2019 | 08:18

    Pustite nesrećnu ženu, njen život je sam po sebi tamnica. Kad ste popuštali dokazane ubice, koji na semaforima i pešačkim prelazima bahato gaze ljude, ova sigurno nije kriva.

  • Sasa

    21. mart 2019 | 08:54

    Nije ni mogla da vidi..eto ne daj Boze ,sto je ova zena prezivjela nikome..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA