Uhapšen bombaš iz Jajinaca: Sa njim pala i dva pomagača

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati

  • 1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Ž. S. (44),  G. S. (42) i R. P. (34) zbog sumnje da su izvršili krivična dela iznude, izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Uhapšeni G. S. je, kako se sumnja, angažovao R. P, koji je osumnjičen da je u Jajincima u novembru prošle godine u dvorištu porodične kuće oštećenih namerno izazvao požar na dva putnička automobila, koja su u potpunosti izgorela, saopštio je MUP.

BACIO BOMBU I UBIO PSA

Sumnja se, takođe, da je 12. marta ove godine G. S. bacio ručnu bombu u dvorište pomenute porodične kuće, pri čemu je stradao pas, a oštećeno je i jedno vozilo.

G. S. i Ž. S. su osumnjičeni da su više puta telefonom pozivali oštećenu i uz pretnje tražili od nje novac u iznosu od 300.000 evra. Njih dvojica su uhapšena neposredno nakon što im je oštećena predala 1.200 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

VIDEO: Hapšenje u Beogradu zbog iznude

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA