≫ 

Legija traži novo suđenje za ubistvo Stambolića i atentat na Draškovića

Suđenje bi trebalo da se ponovi jer su se pojavili novi dokazi, kaže Ulemekov advokat

  • 16

Milorad Ulemek Legija (52) uložio je žalbu Ustavnom sudu Srbije, kojom traži novo suđenje za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, saznaje „Alo!”. Prema saznanjima tog lista, Ustavni sud trenutno razmatra njegovu žalbu.

Legijin advokat Aleksandar Kovačević izjavio je za „Alo!” da traže ponavljanje suđenja, jer je presuda u trećem stepenu, pred tadašnjim Vrhovnim sudom, doneta nezakonito.

Vuk Drašković Foto: Nikola Tomić

- Sud je u slučaju Milorada Ulemeka primenio stroži zakon i osudio ga na 40 godina, iako je trebao da primeni blaži, prema kojem je najveća zaprećena kazna 15 godina zatvora za delo za koje se tereti. Pored toga, suđenje treba da se ponovi jer su se pojavili novi dokazi - rekao je Kovačević za „Alo!”.

Ivan Stambolić Foto: Wikimedia/Stevan Kragujević

- To ništa ne menja u slučaju mog klijenta, koji je osuđen u dva druga slučaja (ubistvo Zorana Đinđića i zločini zemunskog klana), ali treba da se ispoštuje zakon - navodi advokat Kovačević.

VIDEO: Mart, mesec u kome je ubijen Đinđić

(Telegraf.rs/Alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gumeni

    26. mart 2019 | 11:09

    Covek dzaba lezi u zatvoru on je samo izvrsavao naredjenja tadasnjih vlasti kao komandir specijalne jedinice sto mu je bila i obaveza a mnoge stvari su mu stavljene na teret sa kojima on nema nikakve veze samo da bi mu se napakovalo sto vise robije da bi oni koji ga se plase mogli sedeti na miru i nesmetano raditi ono zasto su placeni sto Legija kao jedan veliki Srbin i junak nikad nebi dozvolio da je na slobodi. Pravda za Legiju a procesuirati sve one koji su mu izdavali naredjenja ! Sramota je da nam takav Junak sa takvim zaslugama trune u zatvoru a od cijeg imena i dan danas strepe svi oni monstrumi koji su okrvavili ruke krvlju Srbskog naroda i njihove dece , sto dokazuju i ovde u komentarima.

  • Milan

    26. mart 2019 | 09:45

    Najbolji Vojnik nam trune u Zatvoru !

  • Kursumlija

    26. mart 2019 | 09:15

    Pravda za Legiju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA