≫ 

Ovako je izgledalo bekstvo Albanca kroz niški bulevar: Čulo se samo "Hvatajte čoveka u crvenim patikama i farmerkama!" (DETALJNA MAPA BEKSTVA)

Niko od slučajnih prolaznika nije shvatio šta se dešava, sve se odigralo brzinom munje

  • 62

U ponedeljak u jutarnjim satima pritvorenik M. P. (29), inače Albanac iz Podujeva, koji je bio u pritvoru u Okružnom zatvoru Prokuplјe zbog teške krađe, pobegao iz Kliničkog centra Niš i još uvek se traga za njim.

Iz policije je potvrđeno da je u 9.55 sati prijavljeno bekstvo pritvorenika.

M.P. je odveden na kontrolni pregled na ORL kliniku zbog hirurške intervencije koju je imao prošle godine, a to nije bio prvi put, jer je na kontrolama bio više od 20 puta i svaki put je procedura proticala bez problema.

Pritvoreniku su ruke bile vezane lisicama, a čuvala su ga dvojica komandira, što je standardan postupak za ovakve situacije.

Komandiri su držali M. P. pod ruku i u momentu kad je jedan otvorio vrata od marice da uvede pritvorenika, M. P. se otrgao drugom komandiru i počeo da trči preko prometnog bulevara u pravcu stambenog naselja!

- Prolazila sam ulicom, kada je odjednom neko povikao "Hvatajte čoveka u crvenim patikama i farmerkama! To je razbojnik!" Zbunila sam se, ali nisam videla da je neko protrčao. Bulevar Zorana Đinđića je verovatno najprometnija ulica u Nišu i bilo je nemoguće u sekundi shvatiti šta se desilo - ispričala je slučajna prolaznica za Telegraf.

Trasa bekstva; Foto: Printskrin/Google Maps

Komandiri su odmah krenuli u potragu za pritvorenikom, a ubrzo su im se pridružili i pripadnici PU Niš. Izdata je poternica za nestalim licem.

Kako smo prethodno pisali, reč se o Albancu iz Podujeva, koji je u pritvoru od marta 2018. godine, a inače je višestruki prestupnik kojem je po dozvoli suda bilo dozvoljeno da telefonira iz pritvora pa postoji pretpostavka da je on dogovorio bekstvo i da ga je neko čekao i da ga je tu preuzeo, jer u pritvoru je telefoniranje zabranjeno osim uz dozvolu suda.

Tokom potere bilo je teško držati na oku odbeglog muškarca, pa je on u jednom momentu samo nestao. Više ga nije bilo na vidiku, a zbog toga se i sumnja da je sa nekim bio u dosluhu, te da je nestao uz pomoć doušnika koji ga je negde samo "pokupio".

Na ovom mestu Albanac se otrgao i počeo da beži; Foto: Telegraf

Odmah na ulazu u KC Niš, Albanac se otrgao iz ruku policajcu i počeo da beži.

Odmah su potrčali za njim i povikali da ga zaustavi ko stigne, ali se sve brzo odigralo i niko nije uspeo da shvati šta se dešava od slučajnih prolaznika.

Protrčao je poput metka preko prometnog pešaškog prelaza; Foto: Telegraf

Albanac je munjevito pretrčao prometnu raskrsnicu na Bulevaru Zorana Đinđića i samo nastavio dalje da beži.

Za njim je trčala policija.

Ovde je i dalje trčao, kao munja; Foto: Telegraf

Jureći niz bulevar, u jednom momentu je nestao.

Policija ga je izgubila iz vida.

Na ovom mestu je poslednji put viđen. Tada je nestao; Foto: Telegraf

Ovo je mesto na kojem je poslednji put viđen, a niko nije siguran kuda je prošao, jer nisu stigli da ga uoče.

(Telegraf.rs/D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    8. april 2019 | 16:46

    Da se u Nisu promeni ime bulevara Zorana Djindjica u HEROJE SA KOSARA...Neukusno je stavljati imena Srba koji su trazili da se Srbija bombarduje jos zesce a to je trazio Zoran Djindjic od zapada !

  • Bulidža

    8. april 2019 | 16:41

    Čovek sa vezanim rukama ne može da pobegne dvojici čuvara. Odgovorne čuvare treba pritisnuti, kako bi se utvrdilo da li su bili u dogovoru sa beguncem

  • ZB

    8. april 2019 | 16:50

    Bruka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA