≫ 

Nastavlja se misterija oko eksplozije u stanu u Subotici: Dečak i dalje u teškom stanju, ni sam ne zna šta se desilo

Povređenom dečaku nisu amputirani prsti, ali su mu obe šake povređene

  • 1

E. D. (14) , osnovac iz Subotice, zadobio je teške povrede ruku, grudnog koša i butine kada mu je, za sada, nepoznata naprava eksplodirala u ruci. Nezvanično, dečak je aktivirao dimnu napravu.

Sve se dogodilo u kući u kojoj dečakov otac, koji je ranije bio u zatvoru, živi kao podstanar.

- Povređeni su mu prsti, ali stanje mu je stabilno, govori i vidi dobro. Majka i sestra su danas otišle da ga posete u Novi Sad u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. To se dogodilo u nedelju uveče dok je bio u poseti kod oca, koji je, inače, ranije bio u zatvoru zbog neplaćene alimentacije - rekao je polubrat dečaka, Tibor.

Kako kaže, ni on ne zna šta je eksplodiralo, ali prema njegovim rečima, dečakov deda sa očeve strane je ranije "držao takve stvari".

- Deda se bavio takvim stvarima, imao je i dozvolu za oružje, bio je lovac, ali ne znam tačno šta je brat našao i šta je eksplodiralo - kaže dečakov polubrat.

Zbog gustine dima posle eksplozije nije bilo moguće utvrditi o čemu se zapravo radi. Za sada se smatra da nije bomba u pitanju, već nekakva dimna naprava.

Dečaku su povređene obe šake; Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

DEČAKU POVREĐENE OBE ŠAKE

Povređenom dečaku nisu amputirani prsti, ali su mu obe šake povređene. Dečaka je Hitna pomoć prevezla prvo oko 20 časova u subotičku Opštu bolnicu. Kada je primljen na Urgentno odeljenje bio je pri svesti, ali je zadobio i povrede na grudnom košu, licu i obe šake. Rane je imao i sa unutrašnje strane desne butine.

Pregledali su ga hirurg, ortoped i ekipa specijalista. Konstatovane su mu teške povrede na levoj šaci i zbog toga je u pratnji lekara upućen na dalje lečenje u Novi Sad.

Kako je za ''Blic'' izjavila , dečak E. D. (14) iz Subotice primljen je nedelju uveče u tu zdravstvenu ustanovu sa opekotinama od eksplozivne naprave.

- Dečak ima opekotine obe šake i grudnog koša. Dobrog je opšteg stanja i nalazi se na Odeljenju plastične hirurgije. Trenutno je pod terapijama ali normalno komunicira sa lekarima i nije životno ugrožen - kaže portparolka Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu dr Andrea Đuretić.

VIDEO: Dignut u vazduh dom Pabla Eskobara

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    10. april 2019 | 10:02

    Tolika borba za decu kod nas a dozvolimo da stradaju na svakom koraku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA