≫ 

Pronađena lobanja kod starog mlina u Plandištu: Ostalih delova tela nema, a sumnja se da je to čovek za kojim se već 3 godine traga (FOTO)

- Na lobanji koja je pronađena nema tragova nasilja i to je jedino što se u ovom trenutku zna - kaže naš izvor

  • 0

Policijskoj upravi u Pančevu prijavljen je neidentifikovan leš pronađen u Plandištu. Policija je u blizini starog mlina u ovom mestu ustvari zatekla samo lobanju i o tome obavestila Više javno tužilaštvo u Pančevu.

- Uzeti su DNK uzorci, pa će njihovim upoređivanjem, procenom starosti kostiju, kao i drugim relevantnim analizama stručnjaci u okviru istrage pokušati da utvrde identitet osobe čija je lobanja pronađena - saznaje Telegraf.rs.

Prema izvorima iz policije, na području Policijske uprave Pančevo poslednjih nekoliko godina nestalo je najmanje pet osoba čija tela još nisu pronađena.

Kako nezvanično saznajemo, policija po nalogu tužilaštva u nekoliko gradova u Srbiji traži njihove srodnike kako bi se obezbedili DNK uzorci.

- Na lobanji koja je pronađena nema tragova nasilja i to je jedino što se u ovom trenutku zna. Kada i pod kojim okolnostima je N.N. lice nastradalo znaće se posle okončanja istrage. Pošto nisu pronađeni drugi delovi tela, moguće je da je leš star nekoliko godina i da su druge delove tela razvukle životinje - pretpostavlja naš izvor.

Foto: Facebook

Među nastradalim osobama, čiji bi nestanak ovom istragom mogao biti rasvetljen je i Petar Petrović, psihijatrijski bolesnik iz Bogatića.

On je u noći između 18. i 19. oktobra 2016. godine misteriozno nestao iz Doma za duševno obolela lica "1. oktobar" u Starom Lecu, kod Plandišta. Izašao je kroz prozor sa odeljenja "pojačanog nadzora" koje podrazumeva zaključavanje vrata i prisustvo negovatelja 24 sata i odšetao u papučama i pižami u nepoznatom pravcu.

Policija ga je tražila, ali bezuspešno, a Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku nije sprovodio mere vanrednog inspekcijskog nadzora"jer je Dom ispoštovao sve propisane procedure".

Foto: Facebook

Njegovo ime je još uvek na listi ljudi za kojima se traga, a policija iz Pančeva sumnja da bi ostaci leša mogli da budu i njegovi. U policiji i Centru za socijalni rad kažu da se od oktobra 2016. godine niko nije interesovao za Petra.

Petar je bio jedinac, a roditelji su mu davno umrli, što u ovom slučaju otežava utvrđivanje identiteta upoređivanjem DNK analize. Moguće je, ipak, da se javi neko od njegovih daljih rođaka iz okoline Ljubovije, odakle su se u Bogatić doselili njegovi roditelji.

Iako je pre tri godine smešten u Dom u Starom Lecu, Petra se i danas u Bogatiću sećaju jer je, na izvestan način, bio ikona ovog mesta. Poznat je pod nadimcima "Pera šetač", pošto je neprestano šetao i "Pera mačak", jer je dok se nije razboleo bio omiljena "faca". Volele su ga brojne devojke, vozio je dobra kola, imao stalan posao.

Iako je bio bolestan, skoro nikada nije bio agresivan, a u restoranima i kafićima u Bogatiću imao je svoje mesto i mnogi su ga čašćavali i pomagali mu da preživi.

VIDEO: Stravičan požar u Užicu, pronađena tri ugljenisana tela

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA