≫ 

Miljan nije stao dok majci ašovom nije smrskao lobanju, ali kaže da se ne seća da ju je ubio: Novi detalji monstruoznog zločina u Kaluđerici

Uhapšeni Miljan je pre četiri godine osuđen na godinu i četiri meseca zatvora zbog učešća u tuči sa smrtnom posledicom

  • 2

Miljan Zlatković (31) koji je u nedelju ašovom nasmrt pretukao majku Bosanku Todorović Zlatković (58) u iznajmljenoj kući u beogradskom naselju Kaluđerica, izjavio je na saslušanju u Višem tužilaštvu da se toga apsolutno ne seća.

On je, kako nezvanično saznaje Informer, naveo pred tužiocem da ima totalni prekid filma u vezi sa stravičnim zločinom i da ne može da kaže kako je i zašto ubio majku.

PSIHIČKO VEŠTAČENJE

Tužilaštvo je naložilo da se Zlatković podvrgne neuropsihijatrijskom veštačenju radi utvrđivanja uračunljivosti i predložilo da mu se odredi pritvor od 30 dana.

- Iako je imao zakonsko pravo da se brani ćutanjem, osumnjičeni je odlučio da iznese odbranu. On je izjavio da je u nedelju pre podne bio sa devojkom, ali da ne može da kaže kako se i zbog čega nekoliko sati kasnije sukobio sa majkom, niti se seća da ju je ubio ašovom. Pritom, nije rekao da je bio pod dejstvom nekih psihoaktivnih supstanci - otkriva Informerov sagovornik.

Miljan je pre 4 godine bio osuđen za tuču koja ja imala smrtni ishod; Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

U nastavku postupka trebalo bi najpre da bude saslušan Kosta Zlatković, Miljanov otac i suprug pokojne Bosanke, kao ključni svedok. On nije bio prisutan u trenutku zločina, ali se može očekivati da će moći najviše da ispriča o okolnostima porodične tragedije i odnosima majke i sina. Poziv će biti upućen i komšijama koji su prvi zatekli mrtvu Bosanku u dvorištu i Miljana kako stoji pored nje.

Prema saznanjima Informera, uhapšeni odranije ima krivični dosije, uglavnom za nasilničko ponašanje. U Somboru, gde su Zlatkovići živeli do pre četiri godine, Miljan je osuđen na godinu i četiri meseca zatvora zbog učešća u tuči sa smrtnom posledicom.

Navodno je imao problem sa narkoticima, međutim nikada nije prijavljivan zbog nasilja u porodici.

Porodična tragedija se odigrala u nedelju, nešto posle 14 časova, u dvorištu kuće u u Ulici Stevana Sinđelića u Kaluđerici. Zločinu je, navodno, prethodila žučna svađa između majke i sina, najverovatnije zbog njegovih problema sa drogom.  Prema svedočenju prvih komšija, Miljan i Bosanka su se najpre posvađali u kući iz koje je dopirala galama.

POTPUNO ODSUTAN

Čulo se kako Miljan viče: "E sad ćeš da vidiš!", posle čega izašao u dvorište i nestao iza kuće. Žena je krenula za njim, ali je sin tada iznenada ašovom krenuo ka njoj i izudarao je po glavi i telu. Nije stao dok joj nije smrskao lobanju.

VIDEO: Ispovest majke transrodnog ubice

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA