Firma kojoj je spaljen vozni park treća kojoj se to dogodilo: Dan ranije dobili veliki posao na izgradnji stanova za vojsku i policiju

U policiji u Vranju kažu da je istraga u toku, u saradnji sa nadležnim Osnovnim javnim tužilaštvom

  • 3

Istraga o paljenju imovine građevinskog preduzeća "5D" iz Vranja vredne najmanje 600.000 evra je u toku, a vlasnik te firme Dalibor Ugrčić izjavio je da je u pitanju zastrašivanje preduzetnika.

Ugrčić je za N1 rekao da je paljenje imovine "deo kontinuiranog zastrašivanja preduzetnika posle tendera na jugu Srbije, kako bi odustali od posla".

On je apelovao na državu i institucije da stanu na put kriminalu i razbojništvima u tom delu zemlje jer, u suprotnom, preduzetnici mogu samo da stave katance na svoje firme.

U asfaltnoj bazi nadomak Vranja proizvodio se beton i asfalt i ispitivao njihov kvalitet za potrebe Koridora 10, lokalnih puteva, a od pre dva dana ušli su u još jedan veliki posao u Vranju.

Izgorelo je devet kamionaFoto: Jug media

- Isporučujemo beton za objekte za pripadnike vojske i policije, za stanove - kaže Ugrčić.

Dan pošto su dobili taj posao, trojica napadača upala su na gradilište, vezali portira, prislonili mu pištolj na glavu, a onda skoro čitav sat benzinom palili kamione, građevinske mašine, kancelarije, magacine, i na kraju asfaltnu bazu. Ugrčić kaže da je to već poznati scenario.

- Mi smo treći. Kod nekih kolega su zapalili pet vozila. Ovo je upozorenje da ne radimo ovaj posao, da zatvorimo firme, da bi ostali neki drugi da rade - smatra Ugrčić i dodaje da se nada, ipak, da je Srbija "pravna država".

U policiji u Vranju rečeno je za N1 da je istraga u toku, u saradnji sa nadležnim Osnovnim javnim tužilaštvom.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uki

    17. april 2019 | 14:13

    Ovde je neki neprijatelj drzave i bas N1 anti srpska televizija da ispituje i prenosi i bas za vojsku i policiju!!!

  • Aca

    17. april 2019 | 14:13

    Pa zato sto je za policiju i vojsku to treba ispitati setace ne mogu da verujem koji su to neprijatelji Srbije MI6 ili CIa je umesana u ovo mogu glavu da dam!!!!

  • Deki

    18. april 2019 | 06:18

    Sve to dolazi iz Beograda to se zna ,niko nije lud.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA