≫ 

"Sramota nek' vas je, porodico ubice": Otac i brat mladića poginulog na pešačkom prelazu u Zemunu kivni zbog reči vozača

Ivan M. (19), vozač, je na saslušanju rekao da pešaka Ernada Bakana nije video od parkiranog džipa

  • 14

Ivan M. (19), koji je osumnjičen da je na pešačkom prelazu u Zemunu automobilom usmrtio Novopazarca Ernada Bakana (19), saslušan je juče u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu povodom ove saobraćajne nesreće.

Kako je rekao, pešaka koji je prelazio ulicu nije mogao da vidi od parkiranog džipa. Odmah se zaustavio, kako navodi, da povređenom mladiću pruži pomoć. Pokrio ga je ćebetom iz svojih kol, pa je potom pozvao Hitnu pomoć. On je na saslušanju još rekao da se kaje zbog nesreće koju je izazvao.

Prema rečima Emina Bakana, brata stradalog mladića, Ivan M. je lepo naučio od advokata šta da iznese na suđenju.

- Čuj, nisi ga video?! Sramota nek vas je porodico ubice, ostavili ste broj da vam se neko javi?! Mi da nazovemo vas??? Nemate obraza ljudi! A za ubistvo, da ima pravne države pa da se tereti za ubistvo sa predumišljajem, jer ako je video da jedan auto stoji odmah na um svakom čoveku pada da neko prelazi ulicu...  E ti onda razmišljaš da l' ideš na rizik ili ne! Ovaj je naravno u sporoj traci išao velikom brzinom pa ga je "iznenadio pešak"! #Pravdazaernada - napisao je njegov brat u objavi na Fejsbuku.

Mirsat Bakan, otac nastradalog Ernada za "Telegraf" je izjavio da zvaničnu izjavu Ivana M. (19) koji je osumnjičen da je u saobraćajnoj nesreći usmrtio njegovog sina, nije još dobio.

- Ja sam sve pročitao u beogradskim medijima, nisam još uvek dobio nikakav zvanični dopis. Moj advokat je podneo zahtev za dostavljanje zvanične izjave tog momka i predat je na pisarnici Trećeg osnovnog suda - kaže Mirsat.

RAZOČARAN ONIM ŠTO JE PROČITAO

On je u razgovoru za naš portal rekao da je razočaran reakcijom koju su preneli beogradski mediji.

- Ako je tačno ono što sam pročitao, sramno je to što je taj momak rekao da je trebalo da se mi njemu javimo - kaže Mirsat za Telegraf.

Naime, Ivan M, navodno je medicinskom osoblju ostavio kontakt telefon na koji bi porodica tragično preminulog Ernada mogla da se javi.

- Nije on nama dao nikakve pare, zlata, bogatstva, nikakvu zahvalnost da bismo se mi njemu javili. On je ubio mog sina. Pitao bih njegove roditelje, ako su živi, kako bi se oni osećali, da li bi se oni javili onome ko im je ubio dete - skrhkan bolom pita Mirsat Bakan.

Rekao je i da u trenucima dok se nije znalo hoće li njegov sin preživeti, a onda kada je preminuo, kako će ga dovesti do Novog Pazara, a potom i kako će organizovati sahranu, niko od porodice momka koji je osumnjičen, nije se javio.

U razgovoru za "Telegraf" on je ponovio da čeka zvaničnu izjavu Ivana M. o kobnom događaju.

Pogledajte video saobraćajne nesreće u kojoj je stradao mladić:

(S. Čenad)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    17. april 2019 | 21:56

    Na pešački prelaz ako pregaziš nekoga isto kao na zeleni semafor.

  • Jeca

    17. april 2019 | 19:12

    Jako mi je zao decka koji je poginuo. Ne daj Boze nikome.

  • Pazar

    17. april 2019 | 18:40

    Ako imaju kući ogledalo neka se pogledaju. Možda im ono kaže kakvi su ljudi. "Nisam ga video" da li si ti normalan za takvu izjavu." Da vam se javi porodica preminulog". Imate li vi dušu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA