Žandarmi koji su napali Andreja Vučića i Predraga Malog proglašeni krivim, kazne povećane

Ovo je druga prvostepena presuda, jer je prvu, kojom su žandarmi bili osuđeni na uslovne kazne zatvora od šest i osam meseci, prošle godine u junu ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi

  • 77

Viši sud u Beogradu osudio je danas na uslovne kazne zatvora od po osam meseci sa rokom provere od tri godine sedmoricu žandarma niškog odreda, jer su upotrebom nepotrebne i prekomerne sile isprebijali braću tadašnjih premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije, tokom održavanja "Parade ponosa 2014" u Beogradu.

To znači da se kazne neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počine novo krivično delo.

Ovo je druga prvostepena presuda, jer je prvu, kojom su žandarmi bili osuđeni na uslovne kazne zatvora od šest i osam meseci, prošle godine u junu ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

I na novu presudu postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.

Printskrin: Youtube/N1

Sedam pripadnika jedinice Žandarmerije iz Niša osuđeno je zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje u sticaju sa krivičnim delom napad na vojno lice u vršenju vojne službe

Osuđeni su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević.

Suđenje im je ponovljeno po nalogu Apelacionog suda u Beogradu iz juna prošle godine, kada je isti sud potvrdio oslobađajuću presudu komandantu ovog žandarmerijskog voda Radetu Matiću i pravosnažno ga oslobodio optužbi kojima se teretio da nije preduzeo mere da spreči napad.

Deo ovog incidenta zabeležio je snimatelj televizije N1 koji su objavili gotovo svi mediji i koji je i dalje dostupan na Jutjubu.

Na tom video-zapisu od minut i četrdeset pet sekundi, pored ostalog, vidi se kako žandarmi pendrecima tuku više lica i štitovima ih guraju u zid zgrade.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    18. april 2019 | 07:55

    svak treba da snosi posledice ako pocini neko krivicno delo

  • Ivanče

    17. april 2019 | 17:21

    Evidentna je bila prekomerna upotreba sile i tu nema šta da se prigovori.

  • Mila

    17. april 2019 | 17:16

    Za onakvo prebijanje trebali su dobiti vecu kaznu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA