Porodica radnika "Beograd-puta" zavijena u crno: "Sine, ko će majku sahraniti?"

Sahrana je u petak na groblju u Stepojevcu

  • 5

Radnika "Beograd puta" Zorana Lazića (45) iz Stepojevca, koji je poginuo u noći između srede i četvrtka na auto-putu kroz Beograd kod Autokomande, usmrtio je M. V. (32), nezvanično saznaju "Novosti".

On je navodno imao 1,4 promila alkohola u krvi.

Prema prvim rezultatima istrage, Lazić je te večeri bio na radnom zadatku u zoni petlje "Autokomanda", a na njega je, u propisano obeleženom i ograđenom gradilišnom prostoru, naleteo automobil "korsa", kojim je upravljao M. V. On je prvo udario u kamion JP "Beograd puta", a onda u Lazića. Tek nešto dalje, vozač se zaustavio. Kolege nastradalog putara pozvale su Hitnu pomoć i policiju.

- Nije bilo sudara, već je automobil kod Slovenske ulice naleteo na pešaka, na radnika koji je tu radio. Naše ekipe su mogle samo da konstatuju smrt. Čoveku nije bilo spasa - rekli su u Hitnoj pomoći.

Policija je obavila uviđaj, a vozač je podvrgnut alko-testu. Prema nepotvrđenim informacijama imao je 1,4 promila alkohola u krvi. Policiji je navodno rekao da je "malo popio".

Foto-ilustracija: Telegraf

- Putničko vozilo je uletelo u propisno obeležen i ograđen gradilišni prostor. Prema nezvaničnim informacijama koje imamo, vozač je bio u alkoholisanom stanju kada je smrtno povredio kolegu i policija ga je privela. Napominjemo da se privremena signalizacija postavljala u skladu sa projektom koji je odobrilo Ministarstvo saobraćaja, zbog obezbeđenja radova u okviru održavanja nadvožnjaka iznad auto-puta, u periodu od ponoći do pet sati ujutru - rekli su iz JP "Beograd puta".

Porodica nesrećnog čoveka, koja živi u Ulici starih boraca u Stepojevcu, ne može da iskaže bol, nakon što im je javljeno da je Zoran tragično izgubio život. Otac Radosav je očajan.

- Za koga sam stvarao i radio sve ove godine. Zar onakvog čoveka i radnika da ubije bahati i pijani vozač. Zatro mi je kuću, ostavio decu bez oca. Bože, gde je tu pravda? Gde su zakoni?

Majka Milica šeta po dvorištu i krši staračke ruke.

- Šta će, Zorane, majka bez tebe? Koga majka sada da pomazi po glavi? U koga da se nada da će je gledati u bolesti i starosti, sahraniti?

Zoranova supruga Julijana sa kojom ima dvoje dece, i dalje ne veruje da je ostala bez muža.

- To nije moj Zoran, moj muž je živ. Ne da te Julijana nikome! Neću da verujem u ono što se desilo.

Telo je u porodičnu kuću dopremljeno u popodnevnim satima. Sahrana je u petak na groblju u Stepojevcu. Zoranov brat Mile ne krije suze.

- Bio je poštena i radna duša. Nikoga nije zlo pogledao niti bilo šta rekao. Uvek je tu bio za sve da pomogne i samo je znao za rad, rad, rad. Bilo na poslu, bilo na njivi, bilo u štali - kaže Mile.

Tašta Dragica priča da je sve radio samo da porodici obezbedi pristojan život.

- Moja Julijana radi u sudu na ugovor, već godinama i ne znamo šta će porodica sad i kako dalje. Čujem da su iz Zoranove firme obećali za decu stipendiju, možda će i Julijana dobiti stalan posao. Ali, ništa od toga ne može nam vratiti Zorana koji za mene nije bio zet nego kao rođeni sin. Velika nas je tragedija zadesila, a o tome ko je i kakav bio moj zet, vidite i sami koliko je ljudi došlo da izjavi saučešće i koliko njih ga žali i oplakuje.

Kolege iz "Beograd puta" za nastradalog Zorana imaju samo reči hvale. Kažu da je bio duša od čoveka, vredan, fin i ljubazan.

Prema njihovim rečima, on se privatno bavio zemljoradnjom i uzgojem bikova.

- Radio je što je mogao samo kako bi njegova maloletna deca imala ono što požele - rekle su nam Lazićeve kolege.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    19. april 2019 | 07:17

    ,,Taj sto je malo ,,popio,, i zavio u crno jednu dobru i divnu porodicu,, treba da bude smesten u dozivotni zatvor, i da bude skola drugim vozacima,nema bre brate kada si za volanom, ,,malo sam popio,,

  • Ona011

    19. april 2019 | 09:28

    Izmeniti zakon...pored zatvorske kazne, vinovniku saobracajnih nesreca (sa smrtnim ishodom, ili teskim povredama), dozivotvo odbijati deo plate, kasnije penzije, sredstva za pomoc porodici-osobi koju je unesrecio...takodje, oduzimanje vozila i trajna zabrana voznje...

  • Rastko

    19. april 2019 | 06:28

    Niko od nas nikada i nije bio siguran od silno pijanih, drogiranih, bahatih, poluslepih,umno poremecemih ....a tek od vozaca koji su do dozvole dosli uz pomoc prijatelja ili sa buvljaka ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA