≫ 

Evo dokaza: Ekskluzivne fotografije sina vođe Grupe "Amerika" zbog kojeg je i pao drugi čovek klana Zoran Jakšić (FOTO)

Peruanska policija praćenjem sina Milete Miljanića i Zorana Jakšića došla i do veze Grupe "Amerika" sa "Pink panterima"

  • 9

Petra Miljanića, sina vođe klana "Amerika" Milete Majka Miljanića (59), pratila je peruanska policija tokom 2016. godine i upravo preko njega dovela u vezu poslove njegovog oca i Zorana Mihajlovića Jakšića, još jednog čelnika ozloglašenog klana.

Takođe, preko sina specijalna peruanska policija za borbu protiv narkotika - DIRANDRO je shvatila da ni pojedini srpski sportisti nisu odoleli iskušenju da na neki način budu deo trgovine drogom.

Na radar peruanske policije bio je dospeo i nekadašnji internacionalni bokserski šampion Nikola Stevanović Džoni (32). Iako je ovaj sportista imao potpisan promotivni ugovor sa legendom ovog sporta Donom Kingom koji je, između ostalog, proslavio i Majka Tajsona, on se, kako pišu peruanski mediji, upustio u posao sa narkoticima.

Sa Zoranom Jakšićem u Peruu uhapšen i bokser Nikola Stevanović Foto: Ministerio del interior - DIRANDRO

BOKSER - NAVODNA VEZA "PINK PANTERA" I KLANA "AMERIKA"

Olivera Ćirković uhapšena je u Grčkoj zajedno sa bokserom Stevanovićem Foto: Elliniki Astynomia

Uhapšen je najpre 2012. godine u Atini, zajedno sa bokserom Petrom Bajićem (29) i čuvenom šeficom „Pink Pantera“, inače bivšom košarkašicom Crvene zvezde Oliverom Vasić Ćirković (47), zbog sumnje u umešanosti u oružane pljačke više zlatara u Grčkoj. Ponovo je priveden zbog napada na radnika JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Nekadašnja košarkašica Olivera Ćirković hapšena je i osuđena u Grčkoj kao članica "Pink Pantera" Foto: Nikola Tomić

Njegovi treneri u Beogradu tada su tvrdili da je Stevanović žrtva spleta okolnosti i da nema nikakve veze sa kriminalom.

Marko Miljanić sa glumcem iz serije "Walking Dead" Normanom Ridusom u Njujorku Foto: Marko Miljanic/instagram

Nikolu je policija 2016. godine locirala sa sinom Milete Miljanića, Markom, u hotelu „Ajfel“ u naselju Santjago de Surko u Limi, gde je održavao stalne kontakte sa svojim sunarodnikom Zoranom Jakšićem.

Hotel "Ajfel" u Limi gde su se sastajali Miljanić mlađi i Zoran Jakšić Printskrin: Google Street View

On je inače je često viđan u društvu Jakšića, pišu mediji, a fotografije na kojima je uslikan i sa njim, i sa Petrom Miljanićem, takođe su za policiju bila potvrda veze ovog boksera i klana "Amerika". Međutim, nikada nisu precizirali koja je bila njegova uloga u toj organizaciji.

Marko Miljanić i Nikola Stevanović u Limi Foto: Ministerio del interior - DIRANDRO

Podsetimo, Jakšić je uhapšen te iste godine kada je iz Ekvadora pokušao da pređe u Peru. Tamošnja policija tada je saopštila da je Jakšić finansirao nabavku kokaina i transportovao ga u Evropu, a imao je jake veze i u Sjedinjenim Američkim Državama i Meksiku. Pritom je koristio 43 različita identiteta i desetak falsifikovanih pasoša.

Marko Miljanić uhvaćen sa saradnicima Grupe "Amerika" u Peruu Foto: Ministerio del interior - DIRANDRO

KOŠARKAŠ MULA OSUĐEN NA 12 GODINA

Još jedan talentovani sportista, Nikola Radojičić, uhapšen je u avgustu 2014. godine na aerodromu "Horhe Sančez" u Peruu nekoliko minuta pre ukrcavanja na let za Amsterdam.

Košarkaš Nikola Radojičić bio je mula Grupe "Amerika" Foto: Ministerio del interior - DIRANDRO

Jaki bolovi u stomaku, koje nije mogao da ignoriše, privukli su pažnju na njega. Ubrzo je otkriveno da je progutao 23 kapsule kokaina od 230 grama.

Nekadašnji junior Zvezde dobio je kaznu od 12 godina u zatvoru u Peruu zbog posedovanja narkotika.

Ono što povezuje sve ove događaje jeste da je srpska mafija svoje sedište prebacila iz Bolivije u Peru kada je razbijen lanac dostave droge putem malih aviona iz Južne Amerike u Evropu. Iz novog centra mogli su da obezbede transport kokaina putem mora.

GRUPA SALETA MUTAVOG PRETUKLA JAKŠIĆA I STEVANOVIĆA

Darko Ristić Meda (28), jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića (29), zvanog Sale Mutavi, pretukao je u februaru 2015. godine pripadnika klana Amerika Zorana Jakšića i Nikolu Stevanovića na ulazu u jedan beogradski noćni klub.

Jakšić je pre hapšenja u Peruu, tajno boravio u Beogradu gde je napadnut u jednom klubu Printskrin: Sigurnosne kamere

Na snimku se vidi Jakšić koji obučen u belu jaknu i sa kačketom na glavi ulazi u noćni kliub sa nekoliko momaka. Posle kratkog razgovora Darko Ristić (obučen u crnu jeknu) ga iznenada udara pesnicom u glavu, a Jakšić pada na pod. Potom ga šutira dok ovaj leži na zemlji, a zatim nastaje opšti metež i tuča između članova dve ekipe.

Darko Ristić Meda, jedan od vođa navijača Partizana i izbacivač, nokautirao je Jakšića na izlasku iz noćnog kluba u Beogradu 2015. Printskrin: Sigurnosne kamere

Ristić, kako se vidi na snimku, nastavlja da brutalno bije Jakšića, koji sve vreme leži na podu, kao i Stevanovića i ljude koji su bili s njima.

Nakon toga, Ristić se vraća u klub, a Jakšić ga napušta zajedno sa Stevanovićem. Za sada nema informacija šta je bio povod tuče niti da li je ovo jedini incident između Stankovićeve i Jakšićeve ekipe.

U društvu Jakšića prilikom napada bio je i bokser Nikola Stevanović Printskrin: Sigurnosne kamere

Ovaj snimak, takođe, ukazuje da je Jakšić, za kim je bila raspisana poternica, tajno boravio u Beogradu početkom 2015. godine. Godinu i po posle ovog incidenta, drugi čovek ozloglašenog narko-klana uhapšen je u Peruu. Ostaje nejasno kako se našao u ovoj državi Južne Amerike s obzirom da je u novembru 2013. u Italiji osuđen na deset godina zatvora.

Mileta Majk Miljanić iza ministra Ivice Dačića posle požara u crkvi SPC u Njujorku Foto: Tanjug

Zoran Jakšić je, navodno, poslednji put u Srbiji pre incidenta boravio tokom 2010, kad je, navodno, u klanu „Amerika“ izbio veliki sukob zbog zaplene 200 kilograma kokaina namenjenog našem tržištu.

U to vreme u našoj državi je boravio i američki državljanin Mileta Miljanić, zvani Majk, a čije su fotografije u zapaljenoj srpskoj svetinji Sveti Sava u Njujorku objavljene u medijima. Miljanić i Jakšić, kao navodni drugi čovek ove kriminalne organizacije, godinu dana ranije pušteni su iz zatvora u Grčkoj, u kojem su služili kazne zbog šverca droge. Jakšić je navodno u to vreme živeo u Novom Sadu i često je menjao adrese.

VIDEO: Hapšenje vođe kavačkog klana u Češkoj

(D. D. S. - I. Č./Telegraf.rs/Ilustracion Peruana Caretas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    22. april 2019 | 23:49

    Po mom mišljenju mutavi je platio glavom zbog prebijanja Jakšića, a ostale bi verovatno ista sudbina čekala da je Jakšić na slobodi, najverovatnije da nisu ni znali kog je Jakšić kalibra pa su ga eto isprebijali na ulaz u klub,e kada su saznali onda je bilo kasno,..

  • Kumče Gambino

    22. april 2019 | 22:39

    Interesantno koje god da uhapse oni su najveci nad najvecima do sada.Klan Amerika 3 coveka otac,sin,sinov ortak ...ajde bre ne sprdajte se vise sa nama.Narod rodjaci ako je siromasan i u problemima nije lud...

  • RODJAK

    22. april 2019 | 23:06

    STVARNO SMESNI LIKOVI KAO DA DRZE CEO SVET TAKO PRICATE O NJIMA A ONI SELJOBERI SA BELIH VODA SMESNO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA