Radnici obezbeđenja koji su u Nišu pretukli gosta nasmrt dobili po 4 godine zatvora. Majka ogorčena: Tražiću pravdu, unučići su mi ostali bez oca koji ih je hranio

Drug mu je zaspao na stolu, a Bratislav je nakon ovog povoda za svađu prebijen nasmrt

  • 19

Nišlije Ivan Čolović (27) i Žarko Nikolić (27) osuđeni su danas na po četiri godine zatvora jer su 11. februara prošle godine u "Kubo Klubu" u Nišu, gde su radili kao obezbeđenje, pretukli gosta Bratislava Milojevića (38) usled čega je on šest dana kasnije preminuo. Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice za nanošenje teške telesne povrede sa smrtnom posledicom koji su obojica sklopili sa Višim javnim tužilaštvom.

Do kobnog sukoba u diskoteci došlo je oko četiri sata ujutro, a prethodila mu je banalna svađa kojoj je povod bilo izbacivanje Milojevićevog druga koji se uspavao za stolom.  Prema navodima tužilaštva, tokom tuče Čolović je otvorenom šakom udario Bratislava u predelu između ramena i obraza, usled čega je on posrnuo ka Nikoliću koji ga je odgurnuo i oborio ga na pod. Dok je ležao, radnici obezbeđenja su mu  zadali više udaraca po glavi neidentifikovanim tupim predmetom usled čega je zadobio teške telesne povrede opasne po život. U bolnicu je primljen u komatoznom stanju, i preminuo je ne dolazeći svesti.

Bratislavljeva majka Ljiljana Miljković sa ogorčenjem je dočekala sudsku odluku, jer smatra da je kazna koja je izrečena Čoloviću i Nikoliću nedopustiva.

Bratislav Milojević Foto: Telegraf

- To je bio običan izlazak u grad, a okončao se tragedijom koja me je zavila u crno za ceo život. Ostala sam bez sina a moji unučići više nemaju oca koji ih je hlebom hranio. Ne mogu dozvoliti da se ova stvar ovako završi. Čim dobijem presudu, ići ću dalje, tražiću da se slučaj ponovo istraži jer sam sigurna da moj sin nije ni na koji način doprineo onome što mu se desilo. Tokom sudskog postupka pominjala se kazna od osam godina zatvora, a sad im je smanjena na polovinu. Obratiću se Ministarstvu pravde i tražiti prijem kod predsednika Aleksandra Vučića, idem do kraja pa kako bude - kazala je ožalošćena žena.

Čolović i Nikolić su tokom suđenja izrazili žaljenje zbog Bratislavljeve smrti, ali su negirali krivicu. Oni su priznali da su ga gurali, jer im se učinilo da kod sebe ima nož, ali su naglasili da je tokom tuče došlo do stampeda u diskoteci, te da zbog gužve koja je usledila, ne znaju na koji je način povređen. Međutim, kada se sudski postupak približio kraju, odlučili su da priznaju krivicu.

Istom odlukom Nikolić je  pušten iz pritvora, a do pravosnažnosti presude biće pod merom zabrane napuštanja boravišta, dok sudsko veće i dalje odlučuje da li će na slobodu pustiti i Čolovića.   

Oni su se u niškom KPZ  nalazili od hapšenja, a pritvor im je  produžavan na zahtev tužilaštva koje je isticalo da je ovaj događaj izazvao veliko uznemirenje javnosti. Takođe, tužilaštvo je tvrdilo da postoji opasnost da će pobeći, jer je prilikom njihovog hapšenja ustanovljeno da su se pripremali da napuste Niš.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Какав закон?

    24. april 2019 | 16:35

    Уколико је тачно, баш тако било, како је написано, ово је СКАНДАЛ. БОЉЕ ДА СУ ИХ НАГРАДИЛИ ЛЕТОВАЊЕМ. С Р А М О Т А !

  • Filip

    24. april 2019 | 17:56

    Ubistvo 4 godine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jug

    24. april 2019 | 17:33

    Sramota ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA