Uhapšeni lekari specijalisti: Uzimali na stotine evra od pacijenata za lažne nalaze, pa delili "plen"

Osumnjičeni će biti privedeni nadležnom tužilaštvu

  • 9

U Nišu su uhapšena dva lekara V.K. (61) i Z.J.(66), kao i njihov saradnik D.S. (44) zbog primanja mita

Kako je saopšeno, niška policija je, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva, uhapsila V.К. (1958), lekara specijalistu-veštaka u prvostepenom postupku Republičkog fonda PIO, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita, Z.J. (66), lekara veštaka-koordinatora u penziji, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i trgovina uticajem i D.S. (44), saradnika za poslove veštačenja, koji se sumnjiči za krivična dela primanje mita u pomaganju i trgovinu uticajem.

Sumnja se da je V.К, preko D.S. i jednog šezdesetosmogodišnjeg muškarca, zahtevao i primio 500 evra od jedne četrdesetosmogodišnje žene, kao i 200 evra od pedesetšestogodišnjeg muškarca, a koje je potom podelio sa D.S, kako bi doneo pozitivni nalaz, mišljenje i ocenu u vezi sa zahtevom za pomoć i negu drugog lica.

Takođe, sumnja se da je Z.J. početkom 2015. godine zahtevao i primio 400 evra od pedesetsedmogodišnjeg muškarca, kako bi prilikom veštačenja u njegovom predmetu doneo pozitivni nalaz, mišljenje i ocenu u vezi sa zahtevom za pomoć i negu drugog lica.

Z.J. se sumnjiči i da je krajem decembra 2018. godine od istog muškarca zahtevao i primio 400 evra, od čega je 50 evra predao D.S. kako bi posredovao da se prilikom veštačenja njegovog predmeta donese pozitivni nalaz, mišljenje i ocena u vezi sa zahtevom za ostvarivanje prava na pomoć i negu drugog lica.

Osumnjičenima V.К., Z.J. i D.S. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J...

    24. april 2019 | 17:34

    A moj brat od tetke nepokretan supruga nervi bolesnik i bratanac ne moze da dobije ni dinara za tudju negu.da li da radi ili cuva roditelje.sramota(opstina zabari)pozarevac

  • NI

    24. april 2019 | 17:08

    Zatvoriti i onoga ko im je davao evre,hteo je lažnim nalazima da ošteti državu za veću sumu,sve njih u zstvor ako su zaslužili i treba da jesu.

  • Jug

    24. april 2019 | 16:44

    Ne mogu da verujem , pa zar im nedavno nisu usvojili zakon u kome im je dozvoljeno da uzimaju poklone u pojedinačnoj vrednosti 2700 din. Puta 30 pacijenata dnevno ili flaša viskija pa sračunajte sami. A kako skoro najaviše dozvoliće im da u istim bolničkim prostorijama ili domovima zdravlja mogu da obavljaju privatnu praksu , da sam ja lekar radio bih bez plate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA