Uhapšena žena (54) koja je crtala kukaste krstove i pisala "Marš iza žice" na zgradi Ambasade Mađarske

Protiv nje je, po nalogu tužilaštva, podneta krivična prijava

  • 7

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu identifikovali su i priveli pedesetčetvorogodišnju ženu za koju se sumnja da je juče, na zgradi Ambasade Mađarske u Кrunskoj ulici, ispisala uvredljive grafite.

Zbog sumnje da je nacrtala više kukastih krstova i ispisala poruke „fašisti“ i „marš iza žice“ po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv osumnjičene će biti podneta krivična prijava zbog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Ministar policije Nebojša Stefanović ocenio je kao skandal to što se u Srbiji, koja baštini i neguje sve tekovine antifašističke borbe, neko usudio da ispisuje grafite sa takvim sadržajima i upućuje takve poruke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    24. april 2019 | 19:02

    Jedan setac manje super samo hapsi bagru fasisticku!

  • kiza

    24. april 2019 | 23:04

    Mislim da su ti crteži usmereni protiv Mađarske politike prema migrantima.U svojoj demokratičnosti gospođa je zaboravila da je u najmanju ruku nepristojno pisati grafite,a u njenim godinama je baš nepristojno,pogotovo što je reč o ambasadi prijateljske nam zemlje.Elem,pored budalastoća koje nam priređuju mlade generacije sad se eto i sredovečni priključuju.Ovako među nama Mađarsku politiku prema migrantima podržavam u potpunosti.

  • Mire

    24. april 2019 | 22:12

    Minimalno10 godina robije pa neka crta u zatvoru do mile volje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA