Ponovo napad na Srbe sa Kosova: Nepoznata osoba pucala na kuću i kola direktora OŠ "Knez Lazar"

Nekoliko sati kasnije u blizini doma Maksimovića opet su se čuli pucnji

  • 2
Kosovska policija Foto: Marko Jovanović

Nepoznata osoba je danas pre podne u Donjoj Gušterici na KiM ispalila nekoliko hitaca na lokal, koji se nalazi u sklopu kuće direktora OŠ "Knez Lazar" Dragana Maksimovića i automobil njegovog zeta, koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

Tom prilikom probijeno je staklo na lokalu, oštećena fasada na kući i napukla šoferšajbna na automobilu, a na sreću niko nije povređen. U tom trenutku u kući su se nalazili roditelji direktora osnovne škole u ovom mestu, prenela je RTS Gračanica.

Nepoznata osoba pucala je na kuću i kola Foto: pixabay.com

Policija je na poziv Dragana Maksimovića odmah došla i izvršila uviđaj, a da ceo slučaj nije ni malo bezazlen potvrđuje i večeras ponovljena situacija. Kako je za RTV Gračanica izjavio Maksimović, oko 20.40, u blizini njegove porodične kuće u Donjoj Gušterici, ponovo se začuo pucnji i zvuk udarca kamenica.

On kaže da ne može ni da pretpostavi ko i zašto želi da naudi njemu ili nekom od članova njegove porodice. Navodi da je danas posle povratka sa posla zatekao roditelje ispred kuće, koji su bili zabrinuti.

- Pokazali su mi polomljeno staklo na prozoru od lokala. U prvi mah mislili smo da je u pitanju dečija igra i da je neko kamenicom nehotice polomio staklo. Nakon nekog vremena, došao je kod nas naš zet, koji je pozajmio traktorsku prikolicu, a čiji je auto bio parkiran nedaleko od lokala. Kada je ulazio u svoj automobil primetio je da je šoferšajbna probijena, prema našoj pretpostavci, vazdušnom puškom. Tada smo o svemu obavestili policiju, koja je izvršila uviđaj - ispričao je Maksimović.

Srbi ne mogu da pretpostave ko bi im želeo zlo Foto: Profimedia/Alamy

Posle svega, kako je naveo, i večeras oko 20.40, dok je sa prijateljem stajao u dvorištu, ponovo smo začuli pucanj, i nešto što je ličilo na udarac kamenicom.

- Opet smo pozvali policiju i obavestili nadležne o novom incidentu - rekao je Maksimović, koji vidno potresen ističe da je uplašen za svoju porodicu.

Naglašava da ni sa kim nije u lošim odnosima, pa ne može ni da pretpostavi šta je uzrok svemu.

Od nadležnih u policijskoj stanici u Gračanici informacija da je uviđaj izvršen i da je istraga u toku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA