Svetlana je na vestima čula da je u nesreći u Hrvatskoj izgubila sina i muža, sutra kreće na najteži put u životu: "Moram dalje zbog ćerke"

- Zadnji put smo se čuli u četvrtak veče oko 22 sata, očekivala sam da se jave, ali poziva nije bilo... - svedoči Svetlana Rašić, majka i supruga poginulih

  • 6

Vozilo u kom su se nalazile četiri osobe iz Srbije teško je oštećeno i u njemu su bila aktivirana oba vazdušna jastuka. Brzinometar je ostao zakucan na 140 kilometara na sat. Od petoro putnika u vozilu, četiri su poginula. Vladica Rašić (42) krenuo je svojom "škodom oktavijom" iz Kruševca za Sloveniju sa sinom Nikolom (14), koji je, svedoči udovica i očajna majka, mnogo želeo da krene sa tatom, pišu Novosti.

- Zadnji put smo se čuli u četvrtak veče oko 22 sata, očekivala sam da se jave, ali poziva nije bilo... - svedoči za Novosti Svetlana Rašić, koja je u stravičnoj nesreći u Hrvatskoj u istom trenu ostala bez supruga Vladice i sina Nikole.

- Onda smo na vestima čuli! Pozvala me je svekrva i rekla "dođi, dođi da vidiš". Onda sam krenula da proveravam na internetu i videla, to su oni, moji... Pozvala sam policiju u Hrvatskoj, rečeno mi je da će tela biti u Vukovaru.

Automobil u kom su bili poginuli, Foto: www.24sata.hr

- Suprug je imao neke preglede da obavi u Sloveniji, mesečno je odlazio tamo zbog neke operacije na želucu koja je tek trebalo da se uradi – priča Svetlana. - Ja nisam mogla da idem, a mali je toliko hteo da krene! Želeo je da razgleda automobile, da kupe neki. Rekao je "tata, hoću ja s tobom, hoću ja".

Mlada žena sutra kreće na najteži put u životu.

NIKAD SE NIJE DESILO DA ZASPI ZA VOLANOM

- Idem po njih, do tada će verovatno biti i gotova obdukcija - kaže nam Svetlana. - Vladica je profesionalni vozač, nikada se nije desilo da je zaspao za volanom. Ne znam ljude koji su bili sa njim, odakle su. Krenuli su preko sajta za prevoz "bla,bla,kar". Vidim da je jedan preživeo, još dvoje je stradalo. Žao mi je...

Nikola Rašić pohađao je sedmi razred osnovne škole u Parunovcu. Bio je vredan i dobar dečak. O porodici Rašić u naselju Dedina čuli smo samo dobre reči. U dvorištu porodične kuće vidimo i devojčicu od 12 godina. Izgubila je oca i brata. Svetlana je smogla snage da joj ispriča šta se dogodilo. Sa njima su pod istim krovom i Vladičini ožalošćeni roditelji.

- Zajedno smo 15 godina, nikada nije bilo trzavica, nikada nam loše nije bilo – kaže nam na kraju Svetlana Rašić. - Gajili smo zdravu, normalnu porodicu. Ne znam kako ću dalje, a moram, zbog ćerke.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA