≫ 

Ubijeni Nemanja je bio član kriminalne grupe Alena Kurine, najjačeg vojvođanskog klana: Bio je u zatvoru godinama zbog šverca narkotika

Beograđanin Nemanja Grčić (37), ubijen je u iznajmljenom apartmanu u Vrdniku, u kom je bio sa suprugom

  • 7

Ubijeni Nemanja Grčić (37), bio je jedan od najbližih saradnika i pripadnik kriminalne grupe Alena Kurine, koja se bavi švercom narkotika. Grčić je osuđivan zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških telesnih povreda. Zbog šverca narkotika odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine, saznaje Telegraf.

Prema nezvaničnim informacijama, Nemanja je došao sa suprugom na vikend u Vrdnik i sinoć su u brvnari u kojoj su odseli držali odškrinuta vrata jer im je bilo vruće. Nepoznati napadač sa kačketom na glavi je ušao u brvnaru, u četvrtak oko 22.50 časova, naišao prvo na suprugu, nju odgurnuo i otišao u drugu sobu gde je bio Nemanja, prenose beogradski mediji. Kako pišu Novosti, napadač i Grčić su se nekoliko minuta tukli, dok se napadač nije dokopao pištolja.

Žena je potom čula dva pucnja, a napadač je uspeo da pobegne. U drugoj prostoriji ugledala je ubijenog muža kako leži u lokvi krvi i pozvala policiju. Prema nezvaničnim saznanjima, motiv ubistva za sada nije poznat, policija je na terenu i vrši uviđaj, a pretresli su i automobil ubijenog.

Nemanja Grčić ubijen sa dva metka, Foto-ilustracija: Shutterstock

On je, takođe, pre 13 godina učestvovao u ubistvu navijača Aleksandra Panića (24) iz Železnika, piše Blic.

Grčić je 2006. godine, sa navijačem Crvene zvezde Markom Blagojevićem, učestvovao u ubistvu na fudbalskom terenu FK Žarkovo. Blagojević je drugostepenom presudom 2009. godine osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva Panića, dok je Nemanja Grčić tada osuđen na pet meseci robije. Olakšavajuća okolnost za Grčića, nakon ovog zločina, bila je to što je Blagojeviću pružio pomoć posle izvršenja krivičnog dela.

Sud je utvrdio da je Blagojević, u tuči koja je izbila između navijača Partizana i Crvene zvezde, nožem izbo Panića, koji je, posle nekoliko minuta, podlegao povredama. Tuča "delija" sa Senjaka, takozvanih "ultrabojsa" i "grobara" iz Železnika bila je ugovorena telefonom, a učesnici tuče se nisu ranije poznavali.

Tuča Delija i Grobara bila ugovorena telefonom, Printskrin- ilustracija: Youtube/pera peric

Kobnom obračunu prethodile su uzavrele navijačke strasti. Pošto su pesnice i metalne štangle "sevale" sa svih strana, niko od učesnika tuče nije video kad je Panić povređen. On je vikao da je uboden nožem, posle čega se su se navijači razbežali.

VOĐA NAJJAČEG KRIMINALNOG KLANA U VOJVODINI

Alen Kurina označen je kao vođa najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini. Kurina se, osim za trgovinu narkoticima, tereti i za skrivanje Vojislava Šarčevića Anestezije (22) iz Novog Sada, osumnjičenog za ubistvo Mirka Milićevića Hajčara (42), sestrića vladike Irineja Bulovića u julu ove godine.

Kada je u subotičkom naselju Novi grad, ubijen Milićević, u grupi od 11 osumnjičenih bili su Alen Kurina i Kićunov brat Stefan Vilotijević. Posle 27 dana svi osumnjičeni su pušteni iz pritvora.

Alen Kurina, Foto: Privatna arhiva

Kako piše Blic, Vojislav Šarčević je bio dobar prijatelj sa ubijenim Vilotijevićem, čak ima istetoviran njegov lik, što se dovodi u vezu s osvetom za ubistvo Vilotijevića 2015. godine.

KURINA PREŽIVEO 9 METAKA

Za Šarčevićem je 2012. godine bila raspisana poternica jer je izbegavao odlazak na odsluženje kazne zbog pokušaja ubistva Roberta Maka. On je mladića nožem ubo u grudi.

Za Alena Kurinu javnost je saznala kada je u sačekuši na Paliću ubijen Filip Vilotijević Kićun iz Novog Sada. Na njegov automobil, u kojem je bio sa Vilotijevićem, ispaljena je kiša metaka. Kurina, koji je bio na mestu suvozača, preživeo je napad, iako je pogođen devet puta. Tada se nezvanično moglo čuti da je prava meta bio Kurina i da je izbegao sigurnu smrt samo zato što nije bio na mestu vozača.

Inače, načelnik policijske uprave Sremska Mitrovica Đura Mandić rekao je da intenzivno tragaju za osumnjičenim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA