≫ 

Prvi snimci s mesta udesa, autobus i kamion ugljenisani: Policija objavila i broj telefona koji može sprečiti sledeću tragediju (FOTO) (VIDEO)

U teškoj nesreći poginulo je pet osoba, a još troje je teško povređeno

  • 16

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov, koji je obišao mesto saobraćajne nezgode koja se jutros u 6.45 časova dogodila u selu Barlovo kod Kuršumlije, apelovao je na prevoznike da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila i vremenu odmora vozača.

- Ovo je još jedna teška saobraćajna nezgoda koja se dogodila u prethodnih sedam dana, tokom kojih je, nažalost, na našim putevima poginulo ukupno 19 osoba - rekao je Arsov i potvrdio da su u ovoj saobraćajnoj nezgodi poginula četiri lica.

Kako je istakao Arsov, policija će, povodom ove nezgode, izvršiti nadzor prevoznika.

Foto: MUP Srbije

- Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije izvršiće nadzor kod prevoznika i utvrditi da li su sve zakonske odredbe poštovane, a istraga, koju vodi Osnovno javno tužilaštvo, utvrdiće kako je do ove saobraćajne nezgode došlo - rekao je Arsov.

Načelnik Uprave saobraćajne policije pozvao je putnike i vozače da sve nepravilnosti prilikom prevoza prijave Upravi saobraćajne policije na broj 064/892-21- 21.

- Uprava saobraćajne policije će intervenisati na svaku nepravilnost i utvrditi da li je reč o propustima prevoznika ili vozača - rekao je Arsov.

Foto: MUP Srbije

Arsov je apelovao na sve vozače, koji tokom prvomajskih praznika idu ili se vraćaju sa odmora, da poštuju brzinu kretanja, da ne pretiču na mestima na kojima to nije bezbedno i da vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju.

POLICAJAC RUKAMA GASIO PLAMEN NA ONESVEŠĆENIM PUTNICIMA

Na mestu nesreće nalazili su se i jedna medicinska sestra i nekoliko policajaca van dužnosti. Upravo su se oni našli u autobusu u plamenu i pomagali ostalim putnicima u autobusu kako bi sprečili veću tragediju.

Policajac Saša Vučković izvukao je jednog od onesvešćenih putnika i rukama gasio plamen koji je zahvatio njegovo telo.

- Potpuni haos, sve je bilo u plamenu. Jednu osobu sam uzeo i izneo na ruke. Bila je onesvešćena. Ne mogu opisati scenu - rekao je Vučković.

Spasavanju su se priključili policajci iz iste uprave koji su svojim automobilom slučajno prolazili ovim putem.

VIDEO: Prvi komentar načelnika Uprave saobraćajne policije nakon teške saobraćajne nesreće kod Kuršumlije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diki 30 04 2019

    30. april 2019 | 13:49

    Gospodo uzrok saobraćajke niti je tehnička neispravnost niti umor samo može da bude telefon zato što gospoda vozači u toku vožnje pišu i čitaju poruke vozač treba da gleda napred i da prati saobraćaj a ne da gleda u telefon normalno je daće skrenuti u kanal ili preći u suprotnu traku ja kada bi donosijo zakone zabranijo bi nošenje telefona u toku vožnje i ranije nije bilo telefona pa je narod živijo i putovo i sve su firme radile bez mobilnih telefona

  • GP

    30. april 2019 | 13:12

    Da li ste konacno shvatili da se nesrece ne desavaju zato sto su kazne "blage". I pre najnovijeg podizanja kazni za saobracajne prekrsaje iste su bile visoke i previsoke i vidite da ne daju rezultate. Najveci problem lezi u tome sto vi nekoga kaznjavate za gluposti, a nekoga ne kaznjavate ni za rigorozne propuste. "Kumovi" i 'prijatelji" mnogima ce doci glave.

  • Mirjana

    30. april 2019 | 15:09

    Molim Vas ne objavljujete ovake fotografije uzasa. Kako porodica to da podnese? Njima za utehu, nemojte.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA