Detalji brutalnog napada na pevača kod Knića: Pili su zajedno i odjednom se posvađali, a napadač se latio noža i krvnički izbo Betulu

Nekada su bili dobri prijatelji i putovali zajedno, pričaju šokirani očevici napada

  • 2

Zbog pokušaja ubistva uhapšen je T. M. (66), jer se sumnja da je u selu Bumbarevo brdo kod Knića u toku protekle noći izboo nožem poznatog harmonikaša i pevača, a inače svog prijatelja Slobodana Betulića Betulu (64). Policija traga za nožem kojim su muzičaru nanete teške telesne povrede.

Kako "Blic" saznaje do sukoba je došlo oko 20 sati sinoć, kada su gazda kafane Slobodan Betulić i T. M, poznatiji pod nadimkom Toma Džoma, inače dobri prijatelji, sedeli i pili. Kako su ispričali svedoci napada, njih dvojica su se odjednom posvađali, a onda i potukli. T. M. je potom izašao iz kafane.

Međutim, svedoci su ispričali da se ubrzo T. M. vratio nazad u kafanu sa nožem u rukama. Odmah je nasrnuo na svog, dotadašnjeg, prijatelja i nožem ga ubo u stomak više puta.

- Nekada su bili dobri prijatelji, nisu se razdvajali jedno vreme. Čak su zajedno putovali u Nemačku. Posle su se posvađali zato što Toma navodno duguje novac Betuli i već godinama traje taj sukob oko para. Ne zna se šta je uzrok svađe koja je prethodila pokušaju ubistva, ali vrlo je verovatno da je taj dug - kaže naš dobroupućeni izvor.

Inače, T. M. je iz susednog sela Guncati i bavi se preprodajom automobila.

Motiv napada nepoznat

Vratio se s nožem u kafanu i izbo prijatelja, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Okolnosti zbog kojih je došlo do ranjavanja i ko je napao Betulića znaće se tek nakon policijske istrage. Za sada je izvesno da je došlo do tuče u ugostiteljskom objektu koji je pevač držao u ovom selu posle čega je dobio nekoliko uboda nožem.

U Kliničkom centru „Kragujevac“ potvrđeno je da je Betulić hitno operisan i  da je primljen sa ukupno sedam uboda. Trenutno se nalazi na respiratoru i nije u životnoj opasnosti. Njegovo zdravstveno stanje se intezivno prati.

- Betula je preživeo samo zahvaljujući hirurzima u Kliničkom centru Kragujevac posle sedam uboda nožem. Život mu je bio u opasnosti kada je primljen u bolnicu. Operacija je trajala nekoliko sati i samo umešnost mladog hirurga dr Tvrdišića spasla mu je život - kažu izvori lista "Kurir" o sinoćnom incindentu.

Betulić je osnivač manifestacije „Čaša vode sa izvora“, a široj javnosti u Srbiji poznat je po ulozi u seriji „Srećni ljudi“. Autor je na stotine pesama, od kojih je najpoznatija "Imam mnogo prijatelja koji me ne vole".

T. M. je uhapšen i njemu je određen policijski pritvor do 48 sati, i u tom roku če biti prosleđen Višem javnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs/Blic/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA