≫ 

U Srbiji je dobio 12 godina za ubistvo Biljane pred bebom, a evo koliko bi u Americi bio kažnjen za isti zločin (FOTO)

Krvnik iz Pančeva osuđen je na 12 i po godina zatvora, a za ovakvo delo u zapadnim zemljama izriče se i doživotna robija. Mnogi naši čitaoci istakli su da je kazna od 12 i po godina za takav zločin mala

  • 55
Biljana Mijatovic i Sinisa Radovancev, Pancevo, ubijana zena, ubistvo, Savska 10., muz ubio zenu Foto: Facebook/Sinisa Radovancev

Ubistvo žene, devojke ili nevenčane supruge i to pred njenom malom decom, jedan je od najgnusnijih zločina koji može počiniti muškarac. Nažalost, ne dešava se tako retko u svetu, ali jedna stvar se i te kako razlikuje kod nas i u nekim drugim, zapadnim zemljama poput Amerike, Kanade i Australije.

Dok je Siniša Radovančev iz Pančeva osuđen na 12 i po godina zatvora zbog brutalnog ubistva nožem svoje supruge Biljane Mijatović, i to na njen 30. rođendan u kući gde su boravile i njene dve ćerkice (njihova beba i njena dvanaestogodišnja devojčica), za takve slučajeve u svetu određivani su i višedecenijske robije.

Ubistvo žene u naletu besa, obično sa trulim izgovorima kako ih je vređala, bez ikakvog obzira prema njenoj ili zajedničkoj deci, koja će trpeti tu traumu do kraja života i nositi sliku krvavog tela rođene majke nigde u svetu ne tretira se blagim kaznama.

SUDIJA UZIMA U OBZIR, PRE SVEGA, DECU

U jednom od slučaja u Kanadi, veoma sličnom onom u Pančevu, suđeno je krvniku koji je ženu nasmrt izbo pred decom od svega 5 i 10 godina, maja 2016. godine. Tražena je doživotna robija.

Zlostavljanje dece, devojčica, pedofilija, depresija, dete, deca, devojčica, problemi, učenje, škola Foto-ilustracija: Profimedia

"Vaš potez zauvek je promenio živote. Ubistvom žene, ostavili ste svoju decu bez ijednog roditelja koji će o njima da brine. Vaša deca živeće sa tim hororom i gubitkom zauvek", rekao je sudija.

Dečaka (10) kobne noći probudio je vrisak majke. Ušao je u sobu i zatekao oca koji neprekidno izbada njegovu majku, dok je petogodišnje dete bilo pored nje u krevetu. Dečak je vikao "Tata, molim te prestani", pa čak pokušao i da ga povuče, ali bezuspešno.

KRVNIK IZ DABLINA: DOŽIVOTNO IZA REŠETAKA

Dok je Radovančev osuđen na 12 i po godina zatvora, krvnik iz Dablina toliko je već proveo u zatvoru, nakon što je osuđen na doživotnu kaznu posle gotovo identičnog zločina.

David Bourke (49) iskasapio je svoju četiri godine mlađu suprugu u porodičnom domu i to pred njihovo troje dece.

Njegov izgovor bio je da ga je žena isprovocirala aferom sa jednim muškarcem koji se ponovo pojavio u njenom životu i govorila je da će da ga ostavi. Nije se obazirao na decu i svoju ljubomoru pretvorio je u sravičan zločin.

UBICA IZ TEKSASA: 50 GODINA

Alvaro Mata iz Teksasa osuđen je na 50 godina zatvora zbog ubistva svoje supruge pred detetom. On je insistirao da mu žena pokaže poruke u svom mobilnom telefonu, a potom počeo da puca, najpre u dnevnoj, a potom u sobi njihovog sina.

Kazao je da je samo želeo da uplaši, a ne ubije ženu... Međutim, to je očito pokušao i ranije, jer je 2017. godine hteo da je uguši.

ZLOČINAC IZ LONG AJLANDA: 47 GODINA

majka i sin, Nasilje nad zenama, zlostavljanje, krvav noz, ubistvo Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, A. Nalbantjan

Robert Crumb (46) novembra 2016. nožem za rezbarenje ubio je svoju suprugu i to dok je bila u krevetu u porodičnoj kući, a zatim povredio šesnaestogodišnju ćerku, koja je pokušala da pomogne mami zajedno sa 12-godišnjim dečakom, njegovim sinom.

"Zabili ste joj nož u leđa i paralisali je. Vrištala je 'ne mogu da se pomerim', a onda ste se vratili i prerezali joj grlo od uha do uha", kazao je sudija.

UGUŠIO ŽENU U LISVILU: 40 GODINA

Destin Reder (25) iz Lisvila ugušio je 2016. godine svoju suprugu, takođe pred njihovom decom, a ove godine osuđen je na 40 godina zatvora.

KRVNIK IZ LAS VEGASA: 28 GODINA

James Joyce (54) ubio je svoju bivšu suprugu pred njihovo dvoje dece (od 11 i 16 godina) i to takođe izbadanjem 2014. godine.

I u ovom slučaju sudija se najviše fokusirao upravo na decu.

"Jedna stvar koju ne mogu da smetnem s uma je saznanje da su oni bili tamo kada se to dogodilo", kazao je sudija.

"ŽENA NE SME DA TRPI JER JE MUŠKARAC IZGUBIO ŽIVCE"

"Ne smemo da dozvolimo da se žena plaši fizičkog napada ili da doživljava fizički napad njenog partnera samo zato što je on izgubio živce", navela je sudija koja je Douglasa Dericka Eustacea osudila na 25 godina zatvora (minimalno 20 godina iza rešetaka) pošto je nasmrt izbo soju suprugu u Australiji.

VIDEO: Zatvorenik broj 46984 je jedini Srbin koji čeka smrtnu kaznu u Americi

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Reks

    10. maj 2019 | 15:47

    Sto ne kazete sta bi dobio u Severnoj Koreji? Ja cu da vam kazem. Glavu bi mu odrubili! E to je zakon, a ne taj zakon zlocinacke amerike!

  • Bgd

    10. maj 2019 | 14:02

    Molim vas nemojte više da pravite bilo kakva poređenja pravosuđa u ozbiljnim državama i Srbiji. Nema smisla jer ovde zakone pišu i sprovode lica koji su nedorasli svom poslu ili se nalaze na platnom spisku organizovanog kriminala dok u ozbiljnim državama to ipak rade ljudi sa kredibilitetom i integritetom.

  • dule

    10. maj 2019 | 15:37

    Ne samo da je ubio nesrecnu zenu, vec i Tom detetu zivot upropastio 😔to treba na 40g zatvora !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA