≫ 

Ubica koji hramlje i dalje ledi krv u žilama žitelja Novog Pazara: Ubistvo mladog taksiste i vlasnika menjačnice još pod velom tajni

Ismet Ramović, jedan od aktera otmice deteta porodice Starčanin ispričao je prošle godine da je Mirzu likvidirao izvesni M. D. iz Prijepolja, za koga je utvrđeno da ćopa

  • 9

U aprilu se navršilo 12 godina otkako je u Novom Pazaru ubijen taksista Mirza Radonjica. Imao je 26 godina, kada je u svom automobilu, na radnom mestu, pronađen mrtav sa dve rane na glavi. Ubica nikada nije pronađen, a među poznavaocima prilika u gradu na Jošanici, priča se da iz Mirzinog ubistva stoji ubica koji hramlje koji je umešan i u još neke likvidacije.

Tog 12. aprila 2007. bio je sunčan dan. Jedna devojka i jedan muškarac na parkiralištu na trgu čekali su Mirzu  da se vrati sa prethodne vožnje i ciljano su ušli u njegovo vozilo. Ubistvo je bilo planirano. Tražili su od taksiste Radonjice da ih vozi van grada. Na poslednju vožnju je krenuo u 13.20, a ubijen je hicima u glavu. Ubice su iz automobila uzele njegov telefon, a interesantno je da nisu uzele novac. I na ovome se zvanična priča o ubistvu završava.

Iza Mirze Radonjice ostala je supruga sa dvoje dece koji još čekaju istinu o njegovom ubistvu.

Mirza je, prema tadašnjem izveštaju lokalne policije pronađen mrtav u svom „mercedesu“, na lokalnom putu Novi Pazar-Vrbolazi.

On je pogođen sa dva metka u glavu, a policija je brzo utvrdila da je taksista pre ubistva pokupio dvoje putnika. Međutim, misteriozni putnici ni posle 12 godina nisu identifikovani i nađeni, a ovo ubistvo mladog taksiste ostalo je nerasvetljeno.

Telo nesrećnog Radonjice našla su deca, koja su išla lokalnim putem Novi Pazar-Vrbolazi. Prizor koji su zatekli bio je jeziv. Jedan hitac pogodio ga je u desni obraz, a drugi ispod desnog oka. Taksimetar u vozilu otkucao je iznos od 100 dinara, a iz automobila nije ukradeno ništa osim mobilnog telefona. Policija je ubrzo utvrdila da je taj telefon prodat kupcu iz Mladenovca, ali taj trag nije mogao da odvede policiju do samog ubice.

Iako je Radonjica kod sebe imao i novac, ubica nije uzeo pare. Prema svedočenju očevidaca, koji su bili prisutni kad su muškarac i žena ušli u Mirzin taksi, oni su ga čekali da se vrati s prethodne vožnje. Zbog toga se sumnja da su oni ciljano ušli u Mirzino vozilo.

Iako se u izveštajima spominju mladić i devojka, policija nije isključila mogućnost da je posle njih Mirza pokupio da vozi ubicu koji hramlje. Detalj da je ubica ćopao na jednu nogu, važan je činilac koji je policija uvek imala na umu. Pretpostavlja se i dalje da je reč o osobi koja je možda ranjena u nogu u nekom vatrenom obračunu ili je reč o muškracu koji možda ima galer od bombe iz rata ili čak i da je u međuvremenu umro.

Policija, noc, uvidjaj, pucnjava, Novi Pazar

Foto-ilustracija: Tanjug/Edib Tahirović

Ova informacija o ubici koji hramlje i dolazi u Novi Pazar postala je policiji ponovo važna i 27. decembra 2011. godine kada su dve osobe pratile vlasnika menjačnice Haruna Alića u koga je pucano na parkingu pored hotela „Vrbak“.

Aliću je tom prilikom uzeta torbica u kojoj je nosio novac iz menjačnice. Jedan snimak dostupan policiji pokazuje da dva lica prate Alića, ali drugo lice vidno hramlje. Moguće je da je ovoga puta lice koje hramlje išlo iza ubicu da ubije eventualnog svedoka koji bi bio u blizini mesta ubistva.

Ismet Ramović, jedan od aktera otmice deteta porodice Starčanin ispričao je prošle godine za televiziju Sana da je Mirza Radonjica ubijen greškom umesto njegovog sina, koji je tog kobnog dana, na insistiranje Mirze zamenio smenu.

On je dodao da je Mirzu likvidirao izvesni M. D. iz Prijepolja i da je o o svemu obavestio policiju. Ubistvo je, kako tvrdi Ramović, organizovano s ciljem da se on zaplaši.

- Moji sinovi su tada radili u Mega taksiju za pare. Dva meseca posle mog hapšenja, moj sin koji je radio u prvoj smeni, jer nije smeo da radi u trećoj smjeni od straha. Došao je Mirza koji je inače bio njegov kolega, i iz svojih ličnih potreba Mirza ga je zamolio da taj dan menjaju smene. Sin Denis je ostao da radi uveče, a Mirza u prvoj smeni. Ubica je došao iz Prijepolja. Policija je registrovala da čovek koji hramlje jeste on. Prepoznali su ga i očevici da je čovek koji hramlje ušao u auto, odveo Mirzu na Đurđeve stupove, gde je i ubijen - ispričao je Ismet Ramović.

VIDEO Prvi serijski ubica u Srbiji je žena: Ubila je 150 ljudi bez griže savesti

(Telegraf.rs/Kazaljka.rs/Sana)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA