≫ 

Jeziva ispovest Dragane čiji je muž ubijen dok ju je držao za ruku: Ispalio je 3 metka u Aleksandra, pa ga dotukao kocem, nisam mogla ništa

Ratovao je na Kosovu, a iza sebe ostavio četiri sina

  • 10

Dugogodišnje neprijateljstvo dve porodice Jašarević u selu Brestovac kraj Leskovca kulminiralo je jutros svirepim ubistvom kada je Aleksandar Jašarević (47) presreo svog komšiju Sašu Jašarevića (43) i hladnokrvno u njega isplaio tri hica iz pištolja, pa ga posle dotukao kocem.

Ova tragedija, koja se dogodila u 8,30 sati, nedaleko od romskog naselja na putu za susedni Pukovac, odvijala se u prisustvu supruge koj se sa žrtvom držala za ruke i koja kaže da je i njen život bio u opasnosti, piše Jugmedia.

- Presreo nas je biciklom, iz džepa izvukao pištolj, uperio ga u mog muža, tri hica je ispalio u njega, u stomak i grudi. Posle je uzeo kolac i s njim ga dotukao. Hteo je i mene da ubije, jedva sam se odbarnila i jedva prišla do supruga koji je ležao u krvi da mu pomognem, ali spasa nije bilo - priča Dragana Jašarević (32) čija je odeća sva krvava i koja tvrdi da je ubistvo planirano.

- On je mog muža i mene pratio od ranog jutra i verovatno je čekao da se malo udaljimo iz mahale, a mi smo krenuli u susedni Pukovac da platimo građu koju smo uzimali za kuću - objašnjava žena pod sedativima.

Ubistvo, Brestovac, Leskovac

Ulica u kom se dogodio zločin/ Foto: Jugmedia

Pozadina ovog svirepog zločnina datira od pre pet godina kada se Saša posvađao sa Aleksandrom zbog toga što on, njegova braća i stric jedini u selu nisu dobili ogrevna drva, koja se dele kao pomoć socijalno ugroženim porodicma.

- To je bilo još 2014. godine i od tada su ga taj Aleksandar sa još dvojicom svojih komšija tri puta tukli. Nismo smeli na ulicu da izađemo, kao i naša deca, stalno su vređali i provocirali. Pretio nam je pištoljem, sve smo prijavljivali policiji u Pečenjevcu, ali uvek je nekako isplalo da je moj muž kriv, a ne oni, a pištolj nisu oduzeli Aleksandru. E sada je kasno, nema više moga muža - priča i plače nesrećna žena.

Njenu priču potvrđuju okupljeni rođaci, a rođeni Sašin brat Šefko Jašarević kaže da se u poslednjih pet godina u romskom naselju, baš zbog tih sukoba, živelo „kao na Kosovu“.

- Moj brat je učestvovao u ratu na Kosovu pa se, kao i ja, vratio živ, a evo poginu tu blizu kuće. Mi nikada nismo imali problema sa komšijama Srbima, živimo kao prave komšije družimo se i pomažemo, pijemo kafu, idemo na slave, jedino nemamo mir od komšija Roma - jada se čovek koji je izgubio brata.

Sa porodicom ubice, čiju kuću oko 500 metara dalje deli asfaltni put, nismo mogli da stupimo u kontakt, ali su nam neke druge komšije ispričale da je pre ubistva, dan ranije, došlo do tuče, da je navodno ubijeni Saša pretukao suprugu i tasta Aleksandra Jašarevića, što Dragana demnatuje.

Porodica Saše Jašarevića živi od socijalne pomoći. Saša je dodatno zarađivao kao građevinac, a preko leta sa celom porodicom nadničio po Vojvodini. Iza njega su još ostala četvorica sinova, starosti od 7 do 16 godina.

- Ja sam dobar đak i otac je voleo da me iškoluje da ne budem nadničar kao on. Ali sada nema ko da brine o nama, moraću da prekinem sa školovanjem, da pomažem majci - priča vidno potrešen najstariji sin Martin.

U Brestovcu, jednom od najvećih i najuređenijih leskovačkih sela, kažu da je porodica Jašarević radna i da je od nadničenja prikupila novac i pored stare podila još jednu kuću za sinove, doduše nezavršenu.

VIDEO: Uznemirujući snimak ubistva u po bela dana

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Civil

    14. maj 2019 | 19:21

    Prijavljen da je pretio a nije oduzeto oruzije?? Ministar policije da izda hitan nalog da se komandir te stanice razresi duznosti !!!

  • Mako

    14. maj 2019 | 17:03

    Kako olako ubijamo a da su razgovarali možda bi izbegli tragediju za dve porodice; ubijenog i ubice.

  • Milan

    14. maj 2019 | 16:18

    A boze dragi kada ces uzeti vise tvoju vlast i ovu ljucku gamad sravniti ali te molim da postedis zivotinje jer one nisu krive sto zive sa prokletnicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA