≫ 

Četiri godine od masakra u Kanjiži: Pomahnitali otac dan posle svadbe sina ubio 6 osoba lovačkom puškom i dve porodice zavio u crno (FOTO)

U svom krvavom piru pomahnitali Rade Šefer je prvo ubio bivšu taštu i tasta, potom bivšu ženu, svoju snaju i njene roditelje

  • 6
Rade Šefer, Kanjiža, ubistvo Rade Šefer, Natalija/ Foto: Facebook

Žoltan Bajtai (25) iz Martonoša kraj Kanjiže pre četiri godine ostao je bez cele porodice - starije sestre Natalije i roditelja Karoline i Šandora. Njih je 17. maj, dan posle Natalijine udaje za Vlastimira Šefera, ubio mladoženjin otac Rade Šefer (55) iz Sente, koji je iza sebe ostavio čak šestoro mrtvih.

U svom krvavom piru pomahnitali Rade Šefer je prvo u Oromo ubio rodtelje svoje bivše supruge Jenea i Gizelz Traćik, a zatim se odvezao u Martonoš, gde je usmrtio svoju bivšu suprugu Rožu, njenu snaju Nataliju i Natalijine roditelje Karolinu i Šandora Bajtaija. Pucao je i teško ranio Natalijinu tetku Natali, i to pred njenim detetom. Da bi zaštitio dete i suprugu, Natalin muž Emanules Danoj, francuski državlajanin, usmrtio je Šfera u samoodbrani.

Rade Šefer, Kanjiža, ubistvo, Vladimir i Natalija Sefer Natalija i Vlastimir venčali su se dan ranije Foto: Facebook

Rade Šefer je navodno u krvavi pohod krenuo, jer nije želeo da njegov sin Vlastimir, koji se dan ranije oženio Natalijom, u životu i braku prolazi kroz ono kroz šta je on prošao. O snaji je pričao sve najgore, a bivšu suprugu, od koje se razveo godinu dana ranije, otpuživao je da je ona odabrala ženu za Vlastimira.

Iako se nije slagao sa izborom starije sina, 16. maja bio je na svadbi, gde se napio i napao bivšu ženu i mlađeg sina Aleksandra.

Aleksandar je pozvao policiju, koja je odvela Šefera na trežnjenje, ali ga je tužilac pustio uz napomenu da prijava zbog nasilja i pretnji "ide redovnim putem".

Selo Martonoš, kod Kanjiže, Kanjiža, višestruko ubistvo, ubica Rade Šefer i žena mu Roža Roža Šefer Foto: Facebook

Po izlasku iz zatvora, Šefer je otišao pravo svojoj kući u Senti, uzeo lovačku pušku i patrone.

U kući u kojoj je Rade Šefer ubio svoju bivšu ženu, snaju i njene roditelje sada živi samo Natalijin mlađu brat Žolt.

- Godinu dana je trebalo Žoltu da se malo oporavi od svega. On još nije spreman da priča o svemu šta je preživeo. Važno je da se malo stabilizovao. Radi u Subotici, ima devojku. Žolt mora da nastavi da živi. Izgubili smo sve, ali život mora dalje - kaže Žoltova strina Katalina Bajtai za Blic.

Policija uviđaj, višestruko ubistvo,  Selo Martonoš, kod Kanjiže, Kanjiža, kuća porodice Šefer, ubica Rade Masakr u Kanjiži Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

U nedelju je bila na misi, i kada je sveštenik pomenuo imena Karoline, Šandora i Natalije, srce joj se steglo.

- Niti smo u kontaktu, niti znamo bilo šta o Vlastimiru. Priča se svašta, ali mi zaista ne znamo šta je sa njim - kaže Katalina.

MAJKA UBICE: I DALJE NE ZNAM ŠTA SE DESILO

- Moj sin nikada nije bio agresivan, nšta nije ukazivalo na tragediju. I zaista ne znam šta se desilo - kaže Ilona Šefer (82), majka Radeta Šefera.

Selo Martonos, kod Kanjiže, Kanjiža, višestruko ubistvo, ubijena mlada Natalija Bajtai, Vlastimir Šefer Vlastimir sda živi i radi u Mađarskoj Foto: Facebook

Unuk Vlastimir sada radi u Mađarskoj.

- Nije oženjen. Radi u Mađarskoj i rekao mi je da će doći kada bude na godišnjem odmoru. Očekujem ga svakog dana - kaže na kraju razgovora Ilona Šefer.

VIDEO: Godišnjica najvećeg masakra u Srbiji

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    16. maj 2019 | 08:36

    Kako su nam divni zakoni, dobiće par godina za ono što je počinio. I kad izađe biće kao da se ništa nije desilo. A oduzeo je previše života. Kakva doživotna robija, za ovakve monstrume samo električna stolica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA