≫ 

Veliko hapšenje funkcionera u Požarevcu: Zbog primanja mita lisice stavljene i pomoćniku gradonačelnika Mitru Karadžiću (VIDEO)

Uhapšeni su i Vladimir Stojimirović i Zoran Njegovanović

  • 18

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su Mitra Кaradžića (1963), gradskog menadžera Grada Požarevca i pomoćnika gradonačelnika, Vladimira Stojimirovića (1974), odgovorno lice JКP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita.

Takođe, uhapšen je i Zoran Njegovanović (1960), odgovorno lice u preduzeću “Telekomunikacija“ iz Blaca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Postoje osnovi sumnje da je Karadžić u prostorijama Gradske uprave Požarevac primio 300.000 dinara od Njegovanovića, jer je, kako se sumnja, prethodno prilikom javne nabavke za izgradnju južnog sliva kišne kanalizacije koja je sprovedena od strane Gradske uprave Požarevac, u vrednosti od 110.977.010 dinara, počinio službenu radnju koju nije smeo da izvrši.

Naime, Karadžić se tereti da je dostavio osumnjičenom Njegovanoviću podatke o broju pristiglih ponuda, odnosno da nije pristigla nijedna ponuda, nakon čega je Gradska uprava Požarevac zaključila ugovor o izvođenju radova sa preduzećem „Telekomunikacija“ kao jedinim ponuđačem.

Osumnjičeni Stojimirović odgovorno lice u požarevačkom JКP „Vodovod i kanalizacija“, tereti se takođe da je od osumnjičenog Njegovanovića u jednom ugostiteljskom objektu primio 500.000 dinara, jer je prethodno izmenio uslove konkursne dokumentacije za javnu nabavku za izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Požarevcu.

Кako se sumnja, Stojimirović je po prethodnim instrukcijama Njegovanovića prilagodio uslove javne nabavke preduzeću „Telekomunikacija“, čime je ovom preduzeću omogućeno da zaključi ugovora sa JКP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jax

    17. maj 2019 | 19:24

    Bahatilo se na siroko,voznja sluzbenim autom u privatne svrhe I ko zna sta jos!

  • Ivica M.

    17. maj 2019 | 21:52

    Samo hapsi, ali banda treba da leži dugogodišnju robiju. Prošetajte malo i do Vlasotinca tek tu ima kandidata od predsednika opštine i direktorke doma zdravlja pa nadalje.

  • Lav

    17. maj 2019 | 21:20

    Otkud toliko kriminala u stabilnoj državi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA