≫ 

Hteo da pobije roditelje, policajci ih zatekli dok su iskakali kroz prozor, pa je skočio i na njih: Rasekao dvojicu nožem, savladan je u poslednjem trenutku

Policijski službenici su uspeli da savladaju napadača bez upotrebe oružja

  • 10

Policajci u Tutinu napadnuti su juče, kada je pomahnitali napadač i psihički bolesnik nožem nasrnuo na njih. Tragedija je izbegnuta samo zahvaljujući prisebnosti policajaca, saopštio je sindikat NPSS. 

Sve je počelo kada su policajci došli da pomognu radnicima Doma zdravlja u Tutinu, koji su nameravali da hospitalizuju pacijenta N.H (41) jer je napao ukućane. Dolaskom u njegovu porodičnu kuću u selu Rudnica, primećeno je da kroz prozor iskaču otac i majka pacijenta, da bi usplahirena majka upozorila policajce da njen sin ima nož i da hoće da ih pobije.

Neposredno zatim, i N.H je izašao u dvorište držeći nož i preteći policajcima, a kada su pokušali da mu objasne da treba da spusti sečivo, odbio je i zatrčao se ka njima vitlajući nožem.

POLICAJAC SE ISPREČIO DA ZAŠTITI UGROŽENE UKUĆANE 

- Naš kolega Radisav Bojović stao je ispred pomahnitalog čoveka kako bi odbranio ugrožene članove porodice, a N.H ga je posekao nožem po ruci, zatim i u predelu stomaka, ali je uniforma srećom sprečila teže posledice. Videvši da N.H ne odustaje od napada i da je Bojoviću ugrožen život, njegove kolege iz patrola Gordan Belošević i Zanfir Rizvanović mu pritiču u pomoć, a pacijent zatim povređuje i Rizvanovića udarcem u glavu, da bi onda i potegao nož na njega i rasekao mu šaku desne ruke - navodi NPSS.

Uprkos opasnosti i činjenice da su im životi ugroženi, policijski službenici su uspeli da savladaju napadača bez upotrebe oružja, a zatim ga uz pratnju medicinske ekipe priveli u policijsku stanicu, gde će biti saslušan u vezi sa krivičnim delom – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Nezavisni policijski sindikat Srbije još jednom ukazuje na učestalost ovakvih napada na policajce, naročito kada se u jednom danu dese dva takva slučaja, pošto je i u Temerinu napadač povredio dvojicu inspektora koji su vršili službenu dužnost.

NPSS takođe izražava nadu da će država i pravosuđe pooštriti kaznenu politiku u ovakvim situacijama, kako je ranije najavljeno u nadležnim insitucijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    18. maj 2019 | 09:19

    Bitno da se grade zatvori lux klase za lux zatvorenike a psihicki oboleli sse lece u stalama gorim nego za stoku

  • Rastko

    18. maj 2019 | 09:22

    Mnogo je takvih pacijenata na slobodi jer ih drzava za nijansu GORE tretira od nas obicnih gradjana.

  • Johan

    18. maj 2019 | 07:26

    Krojimo zakone sve ostrije a sve se gora cuda desavaju zakoj je samo za postene i sirotinju a svi drugi ga nefermaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA