Lenina smrt otvorila rane porodici Marijane koja je poginula u autobusu smrti: "Molili smo Boga da komšije ne snađe naša sudbina" (FOTO)

Smrt tinejdžerke posebno je pogodila porodicu Marijane Kocić (17) koja je stradala u istoj nesreći dok je autobusom putovala u školu, čija je kuća na samo stotinak metara od Lenine

  • 11

Ceo Čokot danas plače za Lenom Ilić (16) koja je sinoć preminula od posledica povreda zadobijenih 21. decembra prošle godine u sudaru autobusa i voza na pružnom prelazu u Donjem Međurovu.

Smrt tinejdžerke posebno je pogodila porodicu Marijane Kocić (17) koja je stradala u istoj nesreći dok je autobusom putovala u školu, čija je kuća na samo stotinak metara od Lenine. Marijanin otac Srećko kaže da se molio da Lenini roditelji ne dožive njegovu sudbinu.

- Svi smo plakali kao kiša, dalja smo familija a i da nismo, takav gubitak ne može nikog da ostavi ravnodušnim. Mislili smo će da preživi, nadali se da ona neće doživeti Marijaninu sudbinu a njeni roditelji našu. Ono što preživljavam ne bih poželeo najgorem neprijatelju, više ne spavam, samo razmišljam o svom detetu, o njenim snovima - rekao je za "Telegraf" ožalošćeni otac Marijane.

Lena Ilić, porodica, preminula, autobus smrti Foto: Privatna arhiva

Kako kaže, njegova Marijana je htela da upiše vojnu ili policijsku akademiju, da položi vožnju, njenim planovima nije bilo kraja. Od njenih snova ništa nije ostalo, nikada neće postati akademski građanin što joj je bila velika želja, ona neće biti majka, a njenoj porodici ostaju samo njene slike i uspomene.

Prema rečima nesrećnog oca, on žali za svim žrtvama nesreće, ali da je najtragičnije što je stradalo i troje dece.

- Lena, Aleksa i naša Marijana tek su okusili život, bol je prevelika, a opet ne mogu se žrtve meriti, iza Danijele Stanković i Nataše Janković su ostala deca, ni ostali ljudi koji su stradali nisu ničim izazvali to što im se desilo. Iza svakog od njih je neko ostao da pati za njima, a naša deca su ostavila roditelje da tuguju za njima celog života - priča Srećko dok mu se suze slivaju niz lice.

Lena Ilić Lena Ilić koja je danas preminula; Foto: Facebook/Lena Ilić

Marijanin deda Radisav za malu Lenu ima samo reči pohvale.

- Išla je u Umetničku školu, mnogo je bila talentovana, nije bilo toga što nije umela da nacrta. I ona kao i naša Marijana dičila se sa svim peticama, lepo vaspitano dete, jedinica divnih roditelja. Majka joj radi u Domu zdravlja u Nišu kao medicinska sestra a otac je taksista, bili su predani roditelji, nisu izlazili iz bolnice nadajući se njenom oporavku. Strašno je što će onaj ko je kriv što su, i oni i mi, ostali bez dece proći sa minimalnom kaznom. Maksimalno mu mogu dati osam godina, dakle po godinu za svakog mrtvog, po godinu dana i za našu Marijanu i Lenu - sa tugom priča Radisav.

Kaže, da nikada neće zaboraviti poslednje Marijanine reči:

- Poginula je na moj rođendan, kazala mi je na polasku da se spremam da častim, jedva sam čekao da dođe, a onda sam uključio televizor i saznao da moju unuku više nikad videti neću - zaključuje tužnu ispovest deda stradale devojčice.

Lena Ilić, porodica, preminula, autobus smrti Foto: Privatna arhiva

Povodom smrti svoje učenice, oglasila se i Umetnička škola koju je Lena pohađala saopštenjem objavljenim na FB stranici.

"Učenica naše škole Lena Ilić, teško povređena u saobraćajnoj nesreći kod Donjeg Međurova, izdahnula je sinoć nakon petomesečne borbe lekara da je održe u životu. Obaveštavamo vas da se zbog toga u Umetničkoj školi otkazuju sve aktivnosti i radionice planirane u sklopu "Noći muzeja". Škola će večeras biti otvorena za posetu izložbi umetničkih radova. Koletkiv Umetničke škole oseća neizmernu tugu zbog smrti učenice i izjavljuje duboko saučešće njenoj porodici", navodi se u saopštenju.

Poslednji glavni pretres na suđenju Milanu Zdravkoviću, vozaču autobusa "Nišekspresa" koji je izazvao saobraćajnu nezgodu, održan je 16. maja, kada je veštak saobraćajno-tehničke struke saopštio da je i mašinovođa voza sa kojim se sudario, doprineo tragediji jer je kasnio sa kočenjem i oglašavanjem sirenom.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA