Detalji samoubistva devojčice (15) iz Sente: Nekoliko puta pokušala sebi da oduzme život, sekla se žiletom i pila lekove

Navodno, i majka Klaudija je psihijatrijski bolesnik. Noževima je napadala ljude, a sebe je sekla žiletom i trovala se lekovima. Izgleda da je devojčica preuzela njen model ponašanja

  • 6

Hajnalka P. (15) iz Sente, učenica OŠ "Turzo Lajoš", namakla je oko vrata omču napravljenu od šala i obesila se u štali svojih hranitelja u Senti. Njeno telo je našao Z. J. u nedelju rano ujutru, u ulici Vladimira Nazora u Senti.

Šok u najpoznatijoj hraniteljskoj porodici u Senti. Supružnici Z. J. i M. J, koji godinama udomljavaju decu bez roditeljskog staranja, zanemeli su kada su devojčicu videli mrtvu. U tihoj ulici juče je vladao muk, a komšije su bile u neverici. Hraniteljski par je bio nedostupan za medije. Kapija ispred njihove porodične kuće bila je zaključana, a roletne na prozorima spuštene.

- Imaju dvoje svoje dece, koja ne žive sa njima. Udomljavali su nezbrinutu decu i mnogo njih su izveli na put. Divni su ljudi, bave se poljoprivredom, a već desetak godina važe za najpoznatiju hraniteljsku porodicu u Senti. Zaista sam u šoku. Devojčicu sam viđala u prolazu, ali me je ova vest veoma potresla - kaže prva komšinica hraniteljskog para, koja je ujutru videla policiju, ali je o nesrećnom slučaju saznala od novinara.

Nesrećnu devojčicu pronašao je hranitelj Z. J. kada je rano ujutru otišao u štalu. Hajnalka je svoj mladi život završila vešanjem o šal. Kako navodi izvor blizak istrazi, devojčica je pronađena dva sata posle smrti.

Žena, vešanje, samoubistvo Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- U ovoj hraniteljskoj porodici Hajnalka je živela dve i po godine, sa polusestrom i polubratom. Sklonjeni su jer potiču iz problematične sredine. Roditelji nisu brinuli o njima. Majka Klaudija je psihijatrijski bolesnik. Noževima je napadala ljude, a sebe je sekla žiletom i trovala se lekovima. Izgleda da je devojčica preuzela njen model ponašanja, jer je više puta pokušavala da se ubije na isti način, žiletom i lekovima - navodi naš izvor.

Hranitelji nesrećne devojčice obraćali su se lekarima svaki put kada bi Hajnalka pokušala samoubistvo, ali su dobijali odgovor "da nije ništa strašno".

- Supružnici su pokušavali da dobiju lekarsku pomoć, ali su doktori devojčici davali vitamine! Dete potiče iz porodice u kojoj je majka više puta dizala ruku na sebe. Agresivna je i poznata po napadima i nasilju - kaže naš sagovornik.

Posle pronalaženja tela nesrećne devojčice, lekarska ekipa je mogla samo da konstatuje smrt. Policija i tužilaštvo su obavili uviđaj, a telo je preneto na obdukciju u Centar za sudsku medicinu u Novom Sadu radi utvrđivanja vremena smrti.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    20. maj 2019 | 08:44

    Ko je ovde zaista lud? Pa doktori. Strasno kakva neodgovornost i nestrucnost.

  • Vozi Misko

    20. maj 2019 | 09:28

    A hoce li policija i tuzilastvo pokrenuti postupak protiv doktora koji su tvrdili da to nije nista i dozvolili da dete uradi to sto je uradilo umesto da je hospitalizuju na odgovarajuci nacin i tako zastite,to je slika i prilika naseg zdravstva,kazne i to zestoke za te doktore fuuuj bagro.

  • Luka

    20. maj 2019 | 10:59

    To se zove depresija,roditelji pricajte sa svojom decom sto vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA