≫ 

Saši Mirkoviću potvrđena kazna od godinu dana zatvora

Želeo je kućni pritvor, ali su sudije i tužioci dosudili drugačije

  • 0

Estradnom menadžeru, Saši Mirkoviću potvrđena je kazna od godinu dana zatvora zbog malverzacija koje je vršio dok je bio predsednik skupštine opštine Zaječar.

U istoj policijskoj akciji sa Mirkovićem je uhapšena i Milena Trajković iz vrha tadašnje zaječarske vlasti. Trajković je u vreme počinjene malverzacije bila na mestu predsednice foruma žena Srpske napredne stranke u Zaječaru i šefica kabineta Saše Mirkovića.

Mirković je osumnjičen da je, u saizvršilaštvu, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, te posredovao da Gradska uprava Zaječara od jednog privrednog društva iz Beograda izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

VIDEO: Uhapšen opštinski vrh u Požegi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA