≫ 

"Nestala" Kragujevčanka, koja je posle tri godine pronađena mrtva u stanu, verovatno izdahnula u snu: Komšije zaprepašćene, "sada bar možemo sveću da joj upalimo"

Telo preminule bilo je takoreći mumificirano

  • 3

Tri godine komšije nisu znale da u svom stanu na šestom spratu leži telo njihove susetke Zorice Miletić (70). Tragali su za njom preko poznanika, rodbine, policije i medija. Prozor njene terase bio je otvoren sve to vreme, što ih je plašilo, a dodatnu jezu im je unelo kada su slučajno na porodičnom spomeniku na Varoškom groblju ispod Zoričinog imena ugledali 1946- 2046.

Telo Zorice Miletić policija je pronašla oko 19 sati nakon što je ušla u njen stan u kragujevačkoj Ulici Kneza Miloša 23. Ležalo je na krevetu, pokriveno do lica ćebetom.

- Deluje kao da je umrla u snu. Ono što je sve nas zbunilo je što se nije osećao miris tela u raspadanju, pa nismo mogli kod nadležnih da insistiramo da obiju vrata. Čak su nas i lekari ubeđivali da bi se osetilo da je žena izdahnula u stanu. Verovatno je uzrok svemu tome otvoren prozor na terasi. Kroz njega su uletali i izletali golubovi, to se videlo sa ulice. Ipak, ni komšije sa drugih terasa nisu ništa osetile. Ispratismo Zoricu, bar sada znamo šta se desilo i možemo sveću da joj upalimo - priča njena komšinica Nadežda samo dan nakon što je rekla "najviše se plašim da nije umrla u stanu".

Zorica Miletic, Kragujevac

Foto: Telegraf

Telo preminule bilo je takoreći mumificirano. Šta je uzrok smrti i kada je Zorica Miletić izdahnula tek treba utvrditi. Za sada se jedino zna da je bila živa u aprilu 2016, kada je poslednji put viđena i kada je uzela račune za komunalije iz sandučeta.

Nakon što su komšije putem medija pokušale da pronađu Zoricu javila se njena rodbina iz Beograda i inostranstva. Jedni su se ranije za nju raspitivali telefonskim putem u policiji, ali policajci nisu mogli da obijaju stan tek tako. Neki su se plašili da su Zorici nešto učinili ljudi sa kojima je pregovarala oko ugovora o doživotnom izdržavanju tako što bi im prepisala stan, pa se predomislila i rešila da ga proda. Nisu smeli da prijave svoje sumnje, niti su imali dokaze. Treći su mislili da ne želi sa njima da kontaktira i poštovali su njenu želju.

Zorica Miletic, Kragujevac

Smrada nije bilo, moguće zbog otvorenog prozora, iako je telo bilo u fazi raspadanja Foto: Telegraf

Neke komšije su pričale da Zorica nije bila druželjubiva prema njima, te da je dosta putovala i tek par meseci godišnje bila u stanu. Čak je krila i da joj je brat sa kojim je ranije živela otišao u dom za stare i da je tamo preminuo. Rođaka iz Beograda pak tvrdi da je Zorica bila duhovita osoba, da su se čule par puta mesečno, a da nije mogla za njom da traga zbog svoje složene porodične situacije.

Misterija datuma na spomeniku ipak ostaje, mada za neke to i nije tako čudno i neočekivano.

Zorica Miletic, Kragujevac

Vrata ipak nisu otvara Foto: Telegraf

-  Nije imala decu niti blisku rodbinu u Kragujevcu koji bi joj na porodičnom spomeniku upisali datum smrti, pa je verovatno to sama učinila, pretpostavljajući da neće živeti duže od 100 godina - kaže jedan od komšija.

Datum sahrane Zorice Miletić (70) još nije poznat.

VIDEO: Stravičan požar u Užicu, pronađena tri ugljenisana tela

(M.R. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    21. maj 2019 | 23:39

    Sve je to izgovor na nezaintetesovanost, kad sam sumnjao da sa komsijom nesto nije u redu isti dan sam uz svjedoke provalio u kucu i zatekao ga na podu mrtvog a ovi cekali tri godine ccc.

  • Maja

    22. maj 2019 | 02:59

    Jezivo kakav smo bezosećajan i otuđen narod postali.

  • streptomicin

    23. maj 2019 | 05:38

    Bože mili sada čudne otimačine oko stana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA