≫ 

Dok Vuk Musić tvrdi da više od godinu dana robija umesto drugog za ubistvo Dunjića, sudija se nije pojavio na suđenju

Odbrana Vuka Musića poslednjih godinu dana, koliko je on u pritvoru, pokušava da dokaže da njihov klijent leži nevin u zatvoru zbog zamene identiteta

  • 6
Vuk Musić, Velibor Dunjić

Vuk Musić i Velibor Dunjić/ Foto ilustracija: Telegraf/Marko Todorović

U Višem sudu u Beogradu danas je trebalo da bude održano suđenje za ubistvo vođe Zvezdinih navijača, Velibora Dunjića, koje se dogodilo 2014. godine ispred beogradskog splava "Džimis". Međutim, ročište je odloženo jer se sudija nije pojavio.

Kako je Telegraf.rs nezvanično saznao, sudija nije došao na suđenje jer navodno danas slavi letnjeg Svetog Nikolu.

Sledeće ročište zakazano je za 7. jun.

- Nastavljamo da se spremamo sledeće suđenje. Ostajemo pri tezi da je došlo do zamene identiteta i da je Vuk Musić nevin u zatvoru - rekli su nam advokati odbrane.

Kako su za Telegraf.rs u Višem sudu rekli, sudija na ročište nije došao iz "opravdanih razloga".

Vuk Musić, zapisnik sa suđenja

Foto: Telegraf

Za ubistvo vođe Zvezdinih navijača, Velibora Dunjića, koje se dogodilo 2014. godine ispred beogradskog splava "Džimis", optužen je Vladimir Đurović i još osmorica, kojima se stavlja na teret da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina. Jedan od njih, Vuk Musić, u Okružnom zatvoru je više od godinu dana, ali on sve vreme pokušava da dokaže da je došlo do zamene identiteta i da robija umesto Zorana Vukića, čiji nadimak glasi kao njegovo ime - Vuk. Do sada su na suđenjima isto tvrdili i svi svedoci.

SAUČESNIK U UBISTVU NABILDOVAN I ISTETOVIRAN

U trenutku kada je Dunjić ubijen, po iskazima svedoka, tri lica su u kancelariji splava iščupala risiver za kamere i uklonila video snimke koji su, kako se pretpostavlja, mogli zabeležiti ubistvo. Tako su uklonjeni ključni dokazi, a Vuk Musić priveden pod optužbom da je upravo on iščupao risiver.

Međutim, prema iskazima samog Musića, ali i ostalih svedoka, on nije taj za kojim sud traga. Svi svedoci i optuženi kažu da su kobne noći u kancelariji splava videli Zorana Vukića, zvanog Vuk, kako čupa risiver sa zida, a ne Musića.

Isticali su da je muškarac kog su videli krupniji od onog koji je u pritvoru, "nabildovaniji" i da ima tetovaže na rukama.

Telegraf.rs je između poslednjeg održanog suđenja, koje je bilo u martu, i ovog - koje nije održano, došao u posed Musićevih fotografija na kojima se vidi da on nema tetovaže na rukama.

Vuk Musić, ubistvo, Velibor Dunjić

Vuk Musić pre hapšenja/ Foto: Telegraf

"TUŽILAC MI JE SUGERISAO NA IME VUK MUSIĆ"

- Te noći Vuka Musića nisam video u kancelariji. Čini mi se da je lice koje sam tada zatekao bilo dosta krupnije i nabildovanije od ovde prisutnog optuženog Musića i čini mi se da je imao neku tetovažu u predelu ruke, podlaktice. Ja sam to izjavio i u istrazi pred tužilaštvom, ali to postupajući tužilac nije uneo u zapisnik - rekao je suvlasnik splava "Džimis", Miloš Milosavljević.

- Koliko znam, Zoran Vukić je imao nadimak, zvali su ga Vuk. Neko ga zove Zoran, neko ga zove Vučko, mislim da on na ruci ima istetoviran neki nadimak, odlično ga poznajem - rekao je optuženi Goran Knežević.

BRUTALNO UBIJEN ISPRED SPLAVA

Dunjić je ubijen ispred "Džimisa", a za njegovo ubistvo optuženi su Vladimir Đurović, šef obezbeđenja splava i još osmoro kojima se stavlja na teret da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Đurović je u bekstvu a na optuženičkoj klupi su Goran Knežević, Bojan Starovlah, Miloš Milosavljević i Vuk Musić.

Ostali optuženi svojevremeno su priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvom, gde je postupak protiv njih okončan.

VIDEO: Pojavio se snimak likvidacije mladića u Podgorici

(J.S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    22. maj 2019 | 15:37

    Banana drzava

  • Srbija

    22. maj 2019 | 16:40

    Nije se pojavio jer slavi hahahhahahahaBananaaaaaaaa drzavaaaaaa

  • Kursumlija

    22. maj 2019 | 15:05

    Taj Vuk Music bio kriv ili ne on zasluzuje robiju.Covek se umislio Koliko je on ljudi maltretirao i svasta radio.Mesto ti je u ZATVORU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA