≫ 

Uhapšen bivši direktor Beogradske poslovne škole i još jedan zaposleni zbog nagrade teške 2 miliona dinara (VIDEO)

Uhapšeni su Đuro Đurović (64) iz Beograda i D. J. (56)

  • 13

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su Đura Đurovića (64) iz Beograda, bivše odgovorno lice Beogradske poslovne škole - Visoke škole strukovnih studija, i Dragana Jerinića (56), odgovorno lice u Savetu Beogradske poslovne škole, zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od kraja februara do sredine marta 2017. godine iskoristili svoj službeni položaj, tako što je Jerinić doneo Odluku o nagrađivanju Đura Đurovića, koja je suprotna odluci Saveta Beogradske poslovne škole.

Na osnovu ove odluke, osumnjičeni Đurović je potom protivpravno prisvojio iznos od 2.240.353 dinara, a na štetu Beogradske poslovne škole.

Beogradska poslovna skola, Direktor Djuro Djurovic

Đuro Đurović, Foto: Promo

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Đurović je 2018. godine u intervjuu za Telegraf odgovorio na napade sa kojima se suočavao na početku drugog mandata na čelu ove obrazovne ustanove.

On je tada rekao da je škola 2013. godine bila pod jakim uticajem raznih lobija iz kriminalnih krugova i sive zone. U prvom krugu na tajnom glasanju dobio je više glasova od svih protivkandidata zajedno, tvrdio je i formirao je tim i nakon uvida u poslovne knjige utvrdio da je bivši direktor u dogovoru sa trećim licima van škole, za vreme godišnjeg odmora 2013. godine, iza leđa kolektiva i tajno, otuđio 931 milion dinara za neke, tobože, kratkoročne pozajmice.

Problem je bio što cilj tih pozajmica nije bio da se pomogne bilo kome, već je to bila jedna organizovana pljačka sopstvenih sredstava BPŠ, tvrdio je i tada je doneta odluka da se podnese krivična prijava protiv ljudi koji su to učinili. Ne samo da je škola ostala bez tog novca, već i bez kamata koje je škola trebalo da prihoduje na tih 931 milion dinara u obimu od preko 200 miliona dinara po godini, što znači da je škola dodatno oštećena za oko 800 miliona dinara izgubljene dobiti, naveo je tada Đurović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jordan

    22. maj 2019 | 17:44

    Sama faca mu lopovska.. I sta sad reci o takvoj skoli-fakultetu. Sto dalje..!

  • CHE

    22. maj 2019 | 18:02

    Konačno!Oduzeti mu nekretnine i luksuzne automobile.

  • Lessa

    22. maj 2019 | 17:55

    A kad ce da odgovara za maltretiranje i mobing nad zaposlenima koji su zbog njega oterani iz poslovne skole?! Terao je ljude sto nisu primili fals diplome njegovih prijatelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA