≫ 

Goranove komšije u šoku posle stravičnog zločina: "Živeli su u skladnom braku", a njegovi prijatelji tvrde suprotno: "Znamo zašto je Mirjana otišla"

Goranova kuća je prazna, tamo su reporteri zatekli samo psa

  • 4

U komšiluku Gorana Jankovića, koji je osumnjičen da je rano jutros počinio trostruko ubistvo u kući roditelja svoje supruge nanoseći smrtonosne udarce macolom svojoj supruzi Mirjani Janković (31) i njenim roditeljima Nadi i Branislavu, svi su u šoku. Goranove komšije za ovaj bračni par kažu da su "živeli u skladnom braku", dok njegovi prijatelji pričaju da je ipak bilo razmirica zbog kojih je otišla od njega.

Kuća Gorana Jankovića, osumnjičenog da je naočigled svojih maloletnih sinova počinio stravično trostruko ubistvo u Novom Sadu, bila je jutros prazna. Reporteri su na licu mesta zatekli su samo psa, a čak ni njegovi roditelji za koje komšije kažu da su bolesni, nisu kod kuće.

Kako se saznaje na licu mesta, Mirjana i Goran su do pre desetak dana živeli na spratu porodične kuće Janković, dok su Goranovi roditelji boravili u prizemlju.

Nikad nije bilo problema sa njima do pre deset dana kada je otišla od kuće i odvela decu. Nikada nije dolazila policija niti se čula buka. Kuću Jankovića nisu posećivali ni Mirjanini roditelji, ali je delovalo kao da su u skladnom braku - priča jedan od komšija Jankovića. S druge strane, Jankovićevi prijatelji objasnili su da ipak jeste bilo nekih razmirica između supružnika, ali nisu znali da kažu o čemu je tačno reč.

Goran Jankovic, ubica, Novi Sad Komšijama su delovali kao skladan par, Foto: Facebook/Goran Jankovic

- To je bio razlog zbog kog je ona otišla iz te kuće. Pre toga nisu imali probleme u braku. Bili smo u dobrim odnosima sa Mirjanom, ona je radila na pakovanju robe u jednoj prodavnici - pričaju Goranovi prijatelji koji nisu želeli da se predstave, dodajući da su se njegovi roditelji sada verovatno sklonili kod starije ćerke.

Goran Janković inače radi kao vulkanizer, a ako je suditi po izgledu kuće, reč je o imućnijoj porodici. U dvorištu se nalaze trampolina za decu, mali motori i automobili... Ništa što bi naslutilo da je Goran sposoban da naočigled svojih sinova do smrti isprebija njihovu majku, babu i dedu. Da sve nije onako kako izgleda postalo je jasno pre dve nedelje kada je Mirjana policiji prijavila Gorana za nasilje u prodici, a prema policijskim evidencijama on ima i prijavu za nelegalno držanje oružja. Ipak, svoj krvavi pir počinio je macolom zbog, kako se sumnja, ljubomore, jer je mislio da Mirjana ima drugog muškarca.

U prepodnevnim časovima svi izlazi iz Novog Sada bili su blokirani, a policija je proveravala sva vozila i građane koji su želeli da izađu van grada. I ministar Nebojša Stefanović obratio se ranije danas rekavši da je policija na tragu trostrukom ubici i da se očekuje da uskoro bude uhapšen.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36

(*ovo je broj SOS telefona licenciranog od Ministarstva za RZBSP)

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    25. maj 2019 | 09:28

    Cuj ziveli u skladnom braku kad ce ovaj narod prestati da veruje slikama na fejsbuku ?

  • rale

    25. maj 2019 | 08:47

    Kazna zabrana prilaska ženi posle nasilja je neproduktivna!Onaj koji ženu doživljava kao svoju imovinu teško da prihvata da ga neko sprečava u pravu raspolaganja njom.Znači po prijavi da je nasilje učinjeno , spas od ponovnog nasrtaja ili zločina , je momentalno hapšenje , izvodjenje dokaznog postupka , presuda i upućivanje na izvršenje kazne ( specijalni zatvor ) . To sve mora biti završeno za veoma kratko vreme , podrazumevajući formiranje specijalnog suda za samo to krivično delo .

  • Марина

    25. maj 2019 | 16:56

    Ovo je nekakav psihoticni poremecaj licnosti, neka paranoja. Dosta nasilnika to ispoljava, tu iracionalnu ljubomoru i sumnju i to je za psihijatrijsko lecenje, ali eto kod nas svi to tolerisu kao normalno i svi se cude kad ta osoba na kraju potpuno poludi i napravi masakr. Postoji odgovornost zajednice za ovakve stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA