≫ 

Već 4 dana traje potraga za ubicom sa Telepa, Novosađani u strahu: Porodica stradalih se plaši susreta sa njim na suđenju

Dve su pretpostavke: Goran je ili pobegao preko granice, ili se ubio

  • 14

Za Goranom Jankovićem (37) iz Novog Sada, za kog se sumnja da je u petak ubio ženu Mirjanu (32), taštu Nadu (57) i tasta Branislava Pajića (57), i to pred svojim sinovima, raspisana je međunarodna poternica. Potraga za njim traje bez prestanka već tri dana, helikopteri nadleću Novi Sad, ali se pretpostavlja da je on nakon krvavog pira uspeo da pređe granicu sa Hrvarskom.

Sve jedinice novosadske policije i žandarmerija su već više od 72 sata neprestano na terenu u potrazi za osumnjičenim. Gde je i šta je sa njim još je u sferi pretpostavki i nagađanja. Prema nekim od tih pretpostavki, Janković je odmah u petak u jutarnjim satima, posle krvavog pira u kući u Ulici Petefi Šandora u novosadskom naselju Telep, uspeo da pobegne van grada. Sumnja se da se nekako domogao granice i - da se krije u inostranstvu.

- Pojedini Novosađani su već u petak, dakle samo par sati nakon monstruoznog ubistva, prijavili policiji da su videli Gorana u autobusu jednog sremskog prevoznika kako putuje ka Loznici. To ima logike jer je on poreklom iz Trebinja, pa će možda tamo potražiti sklonište - rekao je jedan od očevidaca.

Goran Jankovic Potraga za Goranom traje već 3 dana/ Foto: Facebook/Goran Jankovic

Jedan od poznanika tragično nastradalog bračnog para i njihove kćerke, kaže da je Janković izvesno vreme, pre nego što je otvorio vulkanizersku radnju, vozio kamion, te da su mu zbog toga dobro poznati državni prelazi. Kako kaže, moguće je da je tu činjenicu iskoristio kako bi se sklonio. Dodaje da je lako preko obližnjeg Veternika i Futoga, pa preko Bačke Palanke, mogao da stigne do granice.

Pretpostavka je i da je, shvativši šta je učinio, negde na nekom skrovitom mestu izvršio samoubistvo.

U dvorištu njegove porodične kuće u Adicama nema njegovog "golfa dvojke", koji je, kako se saznaje, pre godinu dana kupio od jednog poznanika. Na ulici je parkiran pikap sa natpisom vulkanizerske radnje, a unutra "opel".

Među Novosađanima vlada strah zbog toga što ubica ni posle tri dana nije nađen, a policijske patrole okupirale su čitav grad, ali i okolinu.

Goran Jankovic Janković je često na Fejsbuk izbaciovao slike sa decom/ Foto: Facebook/Goran Jankovic

Za porodicu nastradalih najbolje bi bilo da se sam ubio, kaže jedan od rođaka Pajića.

- Najbolje bi bilo da se sam ubio da porodica ne mora i na suđenju da prolazi kroz ovu golgotu, mada čisto sumnjam. Kukavica je on, nije mogao ni da se nosi s tim da ga je supruga napustila - kaže sagovornik Dnevnika.

- Ne možete ni da zamislite u kako lošem stanju su oni posle svega. Mogu da zamislim tek kako bi im teško bilo da ga gledaju na sudu i da slušaju njegove bljuvotine. Nešto mi govori da se ipak nije ubio, jer je kukavica. Da je hteo, odmah bi presudio i sebi - besan je poznanik.

Rođaci kažu da se čitava familija sada trudi da, koliko god je to moguće, olakša situaciju Goranovim i Mirjaninim sinovima od tri i 10 godina, koji su videli kada je Goran macolom smrskao glave ženi, tastu i tašti.

- Zasad su dobro i nalaze se kod ujne. I Centar za socijalni rad je uključen - kaže izvor.

Gorna Janković, Novi Sad Radio je kao vulkanizer u Veterniku/ Foto: Facebook

Goranove komšije još su u šoku i nisu bili raspoloženi za priču.

- Znao sam ga, kako ne. Znam sve, a ne znam ništa. Na policiji je da utvrdi šta se tačno i zbog čega dogodilo - kaže jedan od komšija.

Ni u obližnjoj prodavnici ne mogu da veruju da je Goran mogao da počini tako brutalan zločin.

- Ja ih znam od ranije, kada su se doselili iz Hercegovine. Otac mu je prevoznik, vozio je kamion, a majka ugostitelj. U početku su živeli kao podstanari, a onda su se skućili. Osim njega, imaju i mlađu ćerku koja je udata - kaže jedan poznanik Jankovića i dodaje da je Goran je kao mlađi bio "vragolast", a zvali su ga "Lepak".

VIDEO: Masakr u Novom Sadu: Muškarac ubio ženu i njene roditelje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    27. maj 2019 | 10:53

    Samo ne ukljucujte cenatar za socijalni rad...oni gde se ukljuce tu je tragedija i propast u najavi.

  • MS

    27. maj 2019 | 10:18

    Sta li se desi u mozgu, pa covek ucini tako tezak zlocin? Na slikama izgleda kao normalan covek, vedar, nasmejan. Strasna tragedija...

  • E

    27. maj 2019 | 11:03

    Drago mi je što ga još traže. Tu se ogleda sposobnost policije. Kao i za slučaj Marjanović.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA