≫ 

Prve fotografije Gorana Jankovića nakon zločina: Lice mu je izobličeno i crveno dok ga specijalci privode

Policija je tri dana tragala za osumnjičenim

  • 21

Goran Janković (37), koji je osumnjičen da je u petak u Novom Sadu ubio suprugu, taštu i tasta, uhapšen je danas u Novom Sadu na Ribarcu, a ubrzo su se pojavile i fotografije u trenutku kada je priveden.

Nije poznato da li se od petka skrivao na Ribarcu.

Svedok hapšenja za 021.rs navodi da je Janković uhapšen u crnoj jakni i crnim farmericama, nakon što su celo pre podne pripadnici policije i žandarmerije pretraživali Šodroš i Ribarsko ostrvo.

- Pripadnici MUP-a su od jutros bili ovde na Ribarskom ostrvu i okolini. Kada smo dolazili jutros video sam i da su napravili blokadu, levak kod bivšeg Brodogradilišta i Kasarne Moranrice. Videli smo ih svuda po Ribarskom ostrvu i kako šetaju po Šodrošu, zavirivali su po svakom žbunu, kući i drvorištu, a nama su pokazivali fotografije osumnjičenog i pitali da li smo ga videli. Negde oko 11:30 časova smo videli da svi trče ka jednom od šumaraka i bukvalno je 10 pripadnika žandarmerije nosilo čoveka i ubacili su ga u maricu. Komšija koji je bio bliži je u tom mladiću prepoznao osobu sa fotografije koju su nam prethodno pokazivali - kaže svedok za 021.rs.

Ribarac, brodogradilište, Novi Sad, Goran Janković, hapšenje Ovde je uhapšen Goran Janković/ Foto: NS uživo

Ovaj očevidac je za novosadski informativni portal naveo i da su od policajca čuli da se begunac krio uz obalu Dunava u zašumljenim delovima prethodnih dana i da su ga polako uhvatili u klopku i da nije više imao gde da se krije.

Da podsetimo, stravičan zločin dogodio se u petak u novosadskom naselju Telep, gde je, kako se sumnja, Goran Janković (37), vlasnik vulkanizerske radnje u Veterniku, nasmrt pretukao suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (57) i Nadu Pajić (57).

Ubistvo se dogodilo u kući u dvorištu Ulice Petefi Šandora 156 b u Novom Sadu, dok su tu bila Goranova i Mirjanina dva maloletna sina, stariji od deset godina i mlađi koji ide u vrtić.

Goran Janković, Novi Sad ubistvo trostruko Foto: Večernje novosti/ LJ.P.

Osumnjičeni je pobegao i za njim su tragale sve jedinice novosadske policije i Žandarmerija, a angažovan je i policijski helikopter. Nesrećna žena i njeni roditelji su usmrćeni udarcima tupim predmetom po glavi, a po nezvaničnim saznanjima, pretpostavlja se da su im smrtonosne povrede nanete čekićem.

Masakr se dogodio u petak oko sedam sati, a nešto pre osam časova, tri beživotna tela u kući je zatekao M. P., sin, odnosno brat ubijenih. Njega je navodno preko telefona pozvao stariji sestrić i rekao šta se dogodilo u kući.

Goran Janković, Novi Sad ubistvo trostruko Foto: Večernje novosti/ LJ.P.

- Mama, baka i deda su ubijeni - rekao je tada dečak ujaku.

Pogledajte i fotografije sa Ribarca, dela Novog Sada u kom je Janković uhapšen:

Ribarac, brodogradilište, Novi Sad, Goran Janković, hapšenje Foto: NS uživo

HELIKOPTERI 3 DANA NADLETALI NOVI SAD

Sve jedinice novosadske policije i žandarmerija više od 72 sata neprestano su bile na terenu u potrazi za osumnjičenim. Postojale su pretpostavke da se ili ubio ili pobegao u inostranstvo, ali su te pretpostavke raspršene njegovim hapšenjem.

- Najbolje bi bilo da se sam ubio da porodica ne mora i na suđenju da prolazi kroz ovu golgotu, mada čisto sumnjam. Kukavica je on, nije mogao ni da se nosi s tim da ga je supruga napustila - rekao je ranije jedan od sagovornika Dnevnika.

- Ne možete ni da zamislite u kako lošem stanju su oni posle svega. Mogu da zamislim tek kako bi im teško bilo da ga gledaju na sudu i da slušaju njegove bljuvotine. Nešto mi govori da se ipak nije ubio, jer je kukavica. Da je hteo, odmah bi presudio i sebi - besan je poznanik.

Goran Jankovic, ubica, Novi Sad Goran i Mirjana imali su turbulentan brak/ Foto: Facebook/Goran Jankovic

ROĐACI SE TRUDE DA OLAKŠAJU DECI KOJA SU GLEDALA UBISTVO

Rođaci kažu da se čitava familija sada trudi da, koliko god je to moguće, olakša situaciju Goranovim i Mirjaninim sinovima od tri i 10 godina, koji su videli kada je Goran macolom smrskao glave ženi, tastu i tašti.

- Zasad su dobro i nalaze se kod ujne. I Centar za socijalni rad je uključen - kaže izvor.

VIDEO sa lica mesta:

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đurađ

    27. maj 2019 | 13:46

    Što se nisi samoubio ko čovek

  • Mima

    27. maj 2019 | 14:20

    Neznam zasto ali zao mi ovog coveka. Mislim da sekunda pomračenja uma dovede do ovoga. Moglo je sve biti drugacije. Treba znati zakociti i savladati bes.

  • Ljubo

    27. maj 2019 | 13:42

    Kod psihopate nema razvoda.Nema drugog misljenja.Ubistva su cesto nasumicna,ili su krvava osveta.To postaje sve veci problem jer samo svi isti pred zakonom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA