≫ 

Bugari bušili gume na kolima, pa krali torbice i jakne dok su ih vozači menjali: Niška policija uhapsila dvojicu lopova, našla im je i "oružje"

Na taj način su sebi pribavili korist od oko 9.700 evra i 137.000 dinara

  • 5

Niška policija stala je na kraj dvojici Bugara koji su na području Niša, Novog Sada i Beograda na do sada nezapamćen način pljačkali građane.

Kako je saopštila policija, slobode su lišeni Z.B.E. (33) i S.I.S. (49) zbog jedne teške i tri obične krađe.

Sumnja se da su oni u maju ove godine bušili gume na vozilima oštećenih i koristili njihovu nepažnju prilikom zamene guma da ukradu torbice, jakne i druge vrednosti iz automobila. Na taj način su sebi pribavili korist od oko 9.700 evra i 137.000 dinara – navodi policija.

Kako saznajemo, Bugari su imali dobro razrađenu šemu za krađu pa se ispituje mogućnost da su počinili mnogo više ovakvih krivičnih dela, uzimajući u obzir da je dokazano da su u Srbiju ulazili u više navrata i ove i prošle godine.

- Oni bi se parkirali kraj neke banke i osmatrali ljude koji ulaze. Čekali su da stane vozilo neke firme, jer su verovali da će vozač podići veću sumu novca. Kada bi čovek ušao u banku, oni bi mu šilom izbušili gumu, a zatim, dok je bio zauzet montiranjem druge, krali bi sve što bi našli u vozilu – kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Policija ih je identifikovala i čekala da se pojave na graničnom prelazu Gradina gde ih je lišila slobode. Deo ukradenog novca kao i šilo koje su koristili da buše gume je pronađeno. Uz krivičnu prijavu privedeni su Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu gde su saslušani, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

VIDEO: Lopov na Dorćolu ukrao ceo pazar, prodavačica se branila:

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besna glista®

    4. jun 2019 | 10:45

    E jbg! Malo nam je domaćih lopuža sad nas spopadaju još i Bugari. Pa zar oni Evropljani pali toliko nisko da kradu kod nas?

  • Salamander

    4. jun 2019 | 11:23

    Toga je bilo u madjarskoj pre 25 god, covek izadje napolje da se obracuna sa druge strane uleti lopov i odnese torbicu sto je najgora stvar sto odnesu i papire koje je tesko izganjati.

  • humanist

    5. jun 2019 | 03:13

    Ništa strašno.Sve će to oni potrošiti za novu godinu u Bg,jer će doći da gledaju novogidišnju rasvetu.I još će dovesti milione drugih Bugara.Pa nije Mali budala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA