"Mama, ja sam ga izbo": Majka 15 minuta u suzama opisivala kobni dan, nastavljeno suđenje Jovani Transici za ubistvo studenta Marka

- Moj Goran je bio opsednut Markom jer ga je mnogo voleo. U prvo vreme je sve bilo u redu, a onda se Marko propio i počeo da zlostavlja, tuče i vređa mog sina - svedočila je danas pred Višim sudom majka, Dragica Abdulov

  • 7

Suđenje Goranu Abdulovu (34) za ubistvo Marka Radovića (24) nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu, gde je svoj iskaz dala majka okrivljenog, koji je poznatiji kao Jovana Transica.

- Kada je Goran došao kući nakon što je ubo nožem Marka bio je sav mokar. Na garderobi i patikama je imao malo krvi. Ja sam tu garderobu sutradan oprala - rekla je na današnjem ročištu Dragica Abdulov, majka transrodne osobe Gorana Abudlova okrivljenog u slučaju ubistva studenta iz Nevesinja Marka Radovića.

Jovana ili Goran Abdulov

Jovana/Goran Abdulov, Foto: Privatna arhiva

Tokom svedočenja koje je davala nešto više od 15 minuta, Dragica je u suzama pričala o svemu što se, navodno dešavalo između njenog sina i ubijenog Marka Radovića, ali i o danu kada je njen sin počinio ubistvo.

NIJE ZNAO DA JE GORAN TRANSRODNA ŽENA

Ona je tokom davanja iskaza tvrdila da je Radović provodio dosta vremena u stanu u kojem je živela sa sinom, te i da nesrećni mladić dok se zabavljao sa njenim sinom, jedno vreme uopšte nije znao da je Goran transrodna žena, prenosi Blic. Takođe, ona je, kao i njen sin na prethodnom ročištu, tvrdila da je okrivljeni Abdulov bio Radovićeva žrtva.

- On je voleo da moj Goran pati. On je mnogo pio, vređao je mog sina, nakon čega bi Goran plakao. Znam da je Marko mom sinu bio dužan neki novac, koji nije hteo da vrati. Moj Goran je bio opsednut Markom jer ga je mnogo voleo. U prvo vreme je sve bilo u redu, a onda se Marko propio i počeo da zlostavlja, tuče i vređa mog sina. Zbog toga sam ga izbacila iz kuće, ali je Goran nastavio da ide kod njega u Zemun. Molila sam ga da se okane te veze, ali nije vredelo - ispričala je ova žena.

Prisećajući se dana kada je Goran nasmrt izbo mladića sa kojim je prethodno bio u vezi, Dragica Abdulov istakla je da je njen sin tog dana došao kući potpuno mokar i u kuću ušao "preko terase".

Marko Radović

Ubijeni Marko Radović, Foto: Facebook/Marko Radović

- On mi je tada rekao "Mama, ja sam ga izbo". Bio je mokar, jer je napolju padala kiša, a na odeći je imao malo krvi - rekla je ona.

Na pitanje postupajućeg sudije da li je oprala Goranove stvari i zbog čega, ona je potvrdno odgovorila.

- Pa oprala sam ih jer je na njima bilo malo krvi - kazala je ona.

Na suđenju se potegla i priča vezano za njen prethodni iskaz gde je navela da je "dozvoljavala sinu da bude sa drugim muškarcima dok je bio sa Markom, jer se nadala da će tako zaboraviti Marka i prestati da bude opsednut njime".

OPSEDNUT MARKOM

Nju je postupajući zamenik tužioca pitao da objasni šta je mislila pod tim "opsednut".

- To znači da ga je mnogo voleo - rekla je ona.

Majka optuženog je ispričala da je njen sin imao težak život od najranijeg detinjstva jer je rođen u pogrešnom telu.

SAUČEŠĆE PORODICI

- On je žena u duši, muško je samo u ličnoj karti. Nakon godina zlostavljanja i diskriminacije, čak i od starne rođenog oca, Goran je uz moju podršku krenuo na terapiju, a da se sve ovo nije desilo, danas bi bio žena. Duša me boli i zbog Marka i zbog mog deteta i sada bih želela da izjavim saučešće porodici - plačući je pričala majka optuženog.

Dragica Abdulov

Dragica Abdulov, Printskrin: Telegraf

Podsećanja radi, stravično ubistvo Marka Radovića, koji je iz Nevesinja došao u Beograd kako bi studirao, dogodilo se 7. jula 2018. godine u stanu u Zemunu u kojem je mladić živeo kao podstanar. Nesrećni mladić uboden je nožem četiri puta, nakon čega je nasmrt iskrvario na ulici, ispred kuće.

"SIGURNO NIJE HTEO DA GA UBIJE"

- Kada smo otišli na spavanje upala sam u Goranovu sobu i zatekla ga kako pokušava da se uguši kesama i pertlama. Pored njega je bila prazna tabla "bensedina". Sutradan smo čuli na vestima da je Marko mrtav i znali da će policija doći kod nas. Moj sin sigurno nije hteo da ga ubije. Davao mu je naš novac iz kuće, a ovaj nije hteo ništa da mu vrati - kazala je majka optuženog.

SVEDOČIO I UJAK UBIJENOG MARKA

Risto Ćuk, ujak ubijenog studenta ispričao je danas na sudu da je nekoliko dana uoči zločina primio anonimni telefonski poziv.

- Bio je to neki nedefinisani glas. Ni muški, ni ženski. Upitao me je da li znam da je Marko žigolo i pijanica. Sa sestrićem sam nakon toga otišao na piće i upitao ga šta se dešava i da li ima neki problem, a on mi je kazao da je preko interneta upoznao ženu za koju se ispostavilo da je muškarac i koja ga sad proganja. Takođe mi je rekao da je ta ista osoba zvala i njegovog strica, pa sam mu kazao da odmah svima objasni o čemu se radi i da što pre ode na neko vreme iz Beograda - kazao je Ćuk.

Dan posle ubistva, uhapšena je transrodna osoba iz Železnika Goran Abdulov, poznat kao Jovana Transica, sa kojim je mladić mesecima bio u emotivnoj vezi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E....

    6. jun 2019 | 16:44

    Ma da... Ovaj tvoj bolesnik od sina je duša od čoveka. A ovaj mečenik je bio zlo. Evo verujem baš, baš...

  • MatijaBG

    7. jun 2019 | 09:01

    Milion puta ću napisati ako treba, milion puta ponoviti...poznavao sam Marka veoma dobro. Bio je pitom, divan, kulturan dečko, niti je ikad bio pijanica, niti je bio bilo kakav žigolo. Ono što je bio sigurno, bio je naivan, dobar i previše skroman. On da popije litar rakije? Mislim, kad več laže, ova žena bi mogla barem da se dogovori sama sa sobom. Godinu dana posle ubistva, upučuje saučešče..šta reči.Svako ko ga je poznavao, znao je da je bio nesposoban da se iživljava na bilo koem, a da je to zaista radio, danas bi umesto njega, u grobu bio ubica...kako god, Marka nema, velika je praznina, neverica, evo godinu dana skoro posle. Neka te Gospod čuva Marko, gde god da si i tvoju rodbinu, kojoj sgurno beskrajno fališ.

  • Nik

    6. jun 2019 | 20:30

    Bice mu fino u zatvoru,otimace se za njega kome ce da bude zena ☺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA