Detalji smrti devojčice u Aleksandrovcu: Krenula na trening i srušila se nasred ulice, lekari nisu uspeli da je reanimiraju

Najpre je prevezena u Dom zdravlja u Aleksandrovcu, da bi je potom sanitetom transportovali za Kruševac. Nisu uspeli da je spasu

  • 3

Devojčica M.Z. (14) iz mesta Kožetin kod Aleksandrovca, preminula je u ponedeljak popodne, nakon što je izgubila svest na putu. Učenica je najpre kolima sa lica mesta prebačena do Doma zdravlja u Aleksandrovcu, a aleksandrovački lekari su pokušali reanimaciju i u sanitetu koji ju je prevozio za Kruševac.

Po prijemu na Odeljenje intenzivne nege Opšte bolnice u Kruševcu takođe je pokušana reanimacija ali, na žalost, svi pokušaji lekara da je spasu nisu davali rezultata. Mogli su samo da konstatuju smrt. U Domu zdravlja u Aleksandrovcu potvrdili su da je učenica najpre do njih prebačena.

- Kolima je odmah prevezena do naše zdravstvene ustanove, posle čega smo je u pratnji kompletne medicinske ekipe (dva lekara i medicinski tehničar) i ostalu logistiku transportovali do bolnice u Kruševcu - rekao je za "Novosti" dr Stamenko Kostov, direktor Doma zdravlja “Dr Dobrivoje Ger.Popović”.

- Sve što je moglo da se pruži, pružili smo, i u Kruševcu su kolege probale, ali na žalost, dogodio se najgori ishod - dodao je on.

Devojčica je pohađala sedmi razred Osnovne škole “Aca Aleksić” u Aleksandrovcu. Roditelje u mestu Kožetin gde žive znaju kao izuzetne i vredne ljude. Pored M.Z, imaju i stariju ćerku, gimnazijalku i mlađeg sina. Mnogi meštani Župe spremali su se da krene put Kožetina kako bi bili uz porodicu u najtežim trenucima.

Prema nezvaničnim saznanjima, devojčica je krenula na trening, a u trenutku kada se srušila na zemlju, bila je sama. Obdukciju je naložilo Više javno tužilaštvo u Kruševcu i ona će biti obavljena u utorak. Očekuje se da nakon obdukcije bude poznato više detalja koji mogu da rasvetle tragediju.

Meštani Aleksandrovca su odmah po dobijanju užasnih vesti o smrti svoje male sugrađanke počeli da se prisećaju stravične tragedije u kojoj su stradale, takođe vrlo mlade devojčice. Župljanke Anđela Bačević (15) i Ivana Ivanović (15) poginule su od udara groma krajem jula 2016.godine u Kruševačkoj ulici u širem centru Aleksandrovca. Anđela je preminula na licu mesta, a oko tri sata kasnije, nakon neumornih pokušaja reanimacije, u kruševačkoj bolnici izdahnula je i Ivana.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA