Policajac je pretresao muškarca, a kada je stigao do čarapa, našao je nešto što vredi kao kuća

U razgovoru sa carinskim službenicima, čovek je rekao da nema ništa da prijavi

  • 0

Na graničnom prelazu Vatin carinici su sprečili jednog vozača kamiona da u čarapi koju je nosio na sebi, iz zemlje iznese 25.000 neprijavljenih evra.

Prekršaj je otkriven oko 21 čas, kada je na red za kontrolu stigao kamion novopazarskih registarskih oznaka za čijim se volanom nalazio srpski državljanin (61) iz okoline Kraljeva, koji se uputio ka Rumuniji radi utovara stoke.

U razgovoru sa carinskim službenicima, vozač je rekao da nema ništa da prijavi, te da sa sobom nosi 8.000 evra. Detljanom kontrolom kamiona nije otkriveno ništa neobično, ali je pregled samog putnika demantovao njegove reči.

Carina, novčanice, evri Foto: MUP

U džepu pantalona koje je nosio na sebi pronađeno je 10.000 evra, što je iznos koji je dozvoljeno preneti preko granice bez prijavljivanja, ali je u levu čarapu stavio i kesu sa svežnjem neprijavljenih novčanica.

Crvena kesica koju je ovaj vozač ugurao u čarapu bila je ispunjena sumom od 25.000 evra koju nije imao nameru da prijavi.

Carina, novčanice, evri Foto: MUP

Sakriveni novac je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, u kome težinu neće imati izjava vozača da nije znao da bez prijavljivanja može izneti samo 10.000 evra.

Naime, nepoznavanje propisa nikoga ne oslobađa odgovornosti, jer je putnik dužan da se o njima na vreme informiše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA