≫ 

Osuđen muškarac koji je sedeo u kafiću sa Roganovićem i Vilotijevićem minut pre njihovog ubistva

Očevici su ispričali da su žrtve iz restorana izašle pre njega pošto je on ostao da plati račun

  • 0

Treći muškarac koji je bio u društvu Vladimira Roganovića i Stefana Vilotijevića neposredno pre nego što su upucani ispred restorana u Beču krajem prošle godine, osuđen je na dve godine zatvora zbog davanja lažnog iskaza i korišćenja falsifikovanih dokumenata. Iako policija sumnja da je upravo on bio mamac koji je naveo žrtve na mesto gde ih je u zasedi čekao napadač, to nije bilo moguće dokazati.

Muškarac koji je pre pucnjave sedeo u poznatom bečkom restoranu sa žrtvama kod sebe je imao falsifikovana dokumenta na ime Danijel Milić i policija ga je odmah privela kao osumnjičenog. Lažni Milić pravdao se da nema nikakve veze sa ubistvom i ranjavanjem, da je povređenima tada samo pružao prvu pomoć.

Ipak, očevici su ispričali da su žrtve iz restorana izašle pre njega pošto je on ostao da plati račun. Kada je nepoznati napadač pucao na Roganovića i Vilotijevića, lažni Milić je, ispričali su svedoci, sve posmatrao sa bezbedne udaljenosti, a prišao im je tek kada je pucač pobegao.

Stefan Vilotijević Stefan Vilotijević/ Foto: Privatna arhiva

Najpre je Roganovića okrenuo na bok, ali je tada video da on nije svestan. Potom je otišao do Vilotijevića koji je imao ranu na glavi.

- Drži oči otvorene, drži se, brate - navodno je govorio Vilotijeviću dok je ovaj ležao na zemlji okrvavljen.

Ubrzo je na lice mesta stigla policija koja ga je privela. U svom iskazu izneo je veliki broj kontradiktornih činjenica. Jedna od njih je bila i da nije poznavao ubijenog i ranjenog, što je inspektorima kriminalističke policije bilo sumnjivo. Na pitanje zbog čega im se onda obraćao sa "brate", kazao je da je takva forma govora specifična za balkansko govorno područje.

Navodno, on je na saslušanju kazao i da su ga Roganović i Vilotijević pozvali da se nađu u centru Beča, ali su listinzi pokazali da je taj sastanak organizovao upravo on. Takođe, tokom suđenja u Austriji priznao je da je bio u drugarskim odnosima sa ranjenim Vilotijevićem, prenosi austrijski Kosmo.

Vladimir Roganovic Vladimir Roganović/ Foto: Facebook/Vladimir Roganovic

Kako su radnici i gosti ispričali, trojka je pričala na srpskom ili hrvatskom jeziku oko 20 minuta. Razgovarali su o aktuelnim temama u sportu i politici, a u jednom trenutku Roganović i Vilotijević ispričali su da im trebaju avionske karte.

Optuženi muškarac ponudio je da im pomogne tako što će preko svog mobilnog telefona pretraživati agenciju. Nedugo zatim, on ih šalje u turističku agenciju na Štefansplacu i objašnjava im kako da odu do tamo. Uputili su se ka agenciji, a onda ih je u obližnjem haustoru sačekao muškarac srednjih godina, neobrijan, sa kapuljačom na glavi, koji je ispalio više hitaca iz pištolja i pobegao.

Inače, njegov pravi identitet austrijski mediji nikada nisu otkrili, a poznato je samo da ima 29 godina. Osuđen je na dve godine zatvora, a u kaznu će mu biti uračunat vremenski period od osam meseci koliko je u pritvoru.

Gotovo svi muški članovi porodice Roganović iz Crne Gore deo su kriminalne grupe, a Vladimir je u toj zemlji bio označen kao visokopozicionirani član "kavačkog" klana. U Srbiji je robijao zbog falsifikovanja isprava, a u januaru 2018. godine izručen je rodnoj Crnoj Gori. U zatvoru u Sremskoj Mitrovici čak je i štrajkovao glađu, a izručenje je želeo jer se, kako je rekao, plašio za svoju bezbednost.

VIDEO: Hladnokrvno ubistvo vlasnika diskoteke

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA