Detalji tragedije u Mozgovu: Marko je bio depresivan, nasrnuo na brata nožem, pa pucao u sebe

Komšije kažu da je reč o čestitoj porodici, ali da se Marko poslednjih nekoliko godina promenio

  • 0

Marko Mateović (26) iz Mozgova kraj Aleksinca pucao je sebi u glavu iz lovačke puške i na mestu ostao mrtav. Prema rečima komšija, mladić je to učinio, navodno, zbog depresije, u dvorištu porodične kuće, naočigled brata i dede.

Samoubistvo se dogodilo u subotu, u 17.15, u dvorištu porodične kuće Mateovića naočigled njegovog starijeg brata Milana i dede koji ih je gajio, jer su im roditelji u inostranstvu. Na lice mesta došla je ekipa Hitne pomoći, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Poznanici porodice Mateović kažu da su Marko i Milan deca za primer, ali da je Marko u poslednje vreme imao ispade i da postoji mogućnost da je bio u depresiji.

- Znam Marka odmalena. Bio je zlatno dete. Njega i brata znam takoreći od pelena. Međutim, Marko se poslednjih godina mnogo promenio. Prošle godine je na svog rođenog brata nasrnuo nožem… Ne znam razlog, jer su se do tada dobro slagali - navodi komšija porodice Mateović koji je želeo da ostane anoniman i dodaje da je moguće da je Marko bio u depresiji.

- On i brat su odrastali samo sa bakom i dedom, jer im roditelji žive i rade u Švajcarskoj. Dobrostojeći su, ali su bili odvojeni od majke i oca. Baka im je umrla prošle godine, a brat Milan se nedavno oženio i doveo snajku. Moguće je da ga je to pogodilo, jer je bio veoma vezan za baku, a možda se osećao usamljeno. On i brat su se bavili poljoprivredom. Imaju zemlje i odlučili su da ostanu na imanju. Ne znam šta je moglo da krene po zlu - kaže komšija.

Prema rečima jedne komšinice, reč je o čestitoj porodici.

- Znam njihovog dedu Miroljuba. To su divni ljudi, cela porodica je cenjena. Čula sam juče da se mali ubio. Nikome nije jasno šta je moglo da krene po zlu. Kažu da mu u poslednje vreme nije bio dobro - navodi poznanica porodice Mateović.

Zvanično nije poznato zbog čega je mladić digao ruku na sebe, a policija utvrđuje okolnosti ovog događaja.

Na Markovom profilu se navodi da je završio Tehničku školu "Prota Stevan Dimitrijević" u Aleksincu, odsek automehaničar.

- Počivaj u miru, brate, prerano se sve ovo desilo i ne može da mi dopre do mozga zašto... Neka te anđeli čuvaju. Tuga - glasio je jedan od statusa Markovog prijatelja, a izjave saučešća nizale su se i na drugim profilima.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA