≫ 

Tela su odneta, krv sprana i nastao je muk: Sablasna atmosfera na Bežaniji posle porodične tragedije

Komšije koje su bile napolju i slušale jauke, gledali tela i uviđaj povukli su se u svoje stanove

  • 3

U mirnoj baštici u Ulici Ismeta Mujazinovića, na broju 9, na Bežanijskoj kosi, između dve spojene zgrade, gde se dogodila tragedijasada je muk. Čuje se samo škripa ljuljaške sa susednog igrališta, oseća se miris gareži i miris vode koja isparava, pomešana sa krvlju koju su njome sprali.

Oni koji najviše znaju šta se dogodilo, ne žele da govore. Troje ljudi zadržava suze i drže poluspaljenu torbicu. Najstariji među njima, čovek sa brkovima i u majici na bretele prethodno je kukao i plakao, dok su ga lekari i policajci smirivali.

ubistvo, samoubistvo, Bežanijska kosa, majka, ćerka Deca iz kraja prolaze pored mesta nesreće posle tragedije; Foto: Telegraf

- Sad sam dobro - rekao je i seo pored njih. Veruje se da je on deka nesrećne devojčice koju je majka bacila.

Jedan dečak prolazi biciklom i baca pogled na izbledelu krv. Drugi ne sme ni da pogleda.

Požar u zgradi na Bežanijskoj kosi, majka i dete skočili s 4. sprata Policija je odnela tela; Foto: A. Nalbantjan

U ovom parkiću uvek je bilo živo. Devojčica koja je do juče bila miljenica komšija, sićušna smeđokosa, više nikada neće potrčati parkićem.

- Jedan komšija uvek je sedeo tu. On je sve video. Pitanje je da li će ikada više sesti na tu klupicu. Jezivo je bilo, kada sam izašla videla sam tela devojčice i žene. Strašno je, bila je jako mršava i još onako izobličena, a dete sićušno... Otac je čupao kosu, odveli su ga da mu daju neke lekove. Gde će on sada da se vrati - priča jedna od komšinica.

Požar u zgradi na Bežanijskoj kosi, majka i dete skočili s 4. sprata Pretpostavlja se da je ovo deka koji je juče posetio nastradalu unuku; Foto: A. Nalbantjan

Svi su bili u šoku, raspitivali se i prepričavali šta se dogodilo. Hvatali su se za glavu i bili zbunjeni što se u njihovom kraju odjednom našla poliicija, vatrogasci, toliko novinara.

"Ljudi, šta ćete ovde molim vas, ovo je tragedija, nemojte da slikate" pričali su...

Požar u zgradi na Bežanijskoj kosi, majka i dete skočili s 4. sprata U kraju su svi šokirani; Foto: A. Nalbantjan

Retki očevici su sa nevericom pričali šta su videli.

- Bacila je dete sa terase, govorila da su žene ugrožene, svašta je govorila o muškarcima. Komšija je pokušao da je odgovori od skoka, ali uzalud. Skočila je i ona, a dim sam video tek posle - žustro je pričao jedan komšija koji kao da je ulagao napor u svakom delu tela ne bi li obuzdao tremor.

ubistvo, samoubistvo, Bežanijska kosa, majka, ćerka Mesto nesreće; Foto: Telegraf

Tela su odneta, krv je sprana i nastao je muk. Oni koji su ostali u zgradama počeli su da otvaraju šalone i zavese. Pustili su decu ponovo napolje, a komšije koje su bile napolju i slušale jauke, gledali tela i uviđaj povukli su se u svoje stanove.

VIDEO: Mesto pogibije majke i deteta stradalih u pokušaju da pobegnu od požara

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toyi

    17. jun 2019 | 14:57

    tuga!

  • Nije bitno

    17. jun 2019 | 18:37

    Tužno , pretužno... Ljudi, tražite pomoć, nije sramota. U teškom vremenu živimo, ima problema, ali ne dozvolite da zlo u nama pobedi.. Jadno dete ce, anđeli te čuvaju..

  • Krlja

    17. jun 2019 | 18:40

    A sta joj je dete krivo...😥😥😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA