≫ 

Očevi su im bili poznati opasni "žestoki momci", a problematični sinovi su dokaz da krv nije voda

Sinovi koji su ostajali iza njih odrastali su naviknuti na scene nasilja, pištolja, droge, iznude

  • 32

Opasni momci koji su devedestih godina važili za kraljeve beogradskog podzemlja, mahom danas nisu među živima. Ubijani su u međusobnim obračunima klanova, u sačekušama, sa više od 30 metaka u telu. Sinovi koji su ostajali iza njih odrastali su na roditeljskom uzoru, naviknuti na scene nasilja, oružja, droge, iznude.

Jedan od takvih primera je Dragoslav Jovanović koji je prošle nedelje pokušao da ubije suprugu i sebi oduzeo život. Njegov otac Ljubiša Jovanović Stakleni, sarađivao je sa "surčinskim klanom", dovođen je u vezu sa zelenašenjem i krađama automobila.

Kada se zagrebalo ispod površine naizgled mirnog života Dragoslava, doznalo se za mnoge probleme njegovog rano ugašenog života. Baš kao i otac, povezivan je sa iznudama, a kako se sumnja, ubistvu koje je otkriveno u Surčinu, navodno je prethodio zelenaški dug.

Dragoslav Jovanović, Surčin, ubistvo, septička jama Jama u koju su bačena tela; Foto: Marko Jovanović

Naime, pokojni Jovanović, navodno je mučio, ubio, a potom i bacio u septičku jamu, Neđu Šubaru (42), njegovu majku Darinku Šubaru (75) i njegovu tetku Milju Petković (80), zbog duga oko stana koji im je prodao.

Prema navodima beogradskih medija, Jovanović je Šubari, koji mu je bio poslovni saradnik, dao stan u Beogradu, a da ovaj njemu zauzvrat da automobil marke "mercedes" i ostatak novca za stan.

Šubara taj dug mesecima nije isplaćivao Jovanoviću, zbog čega je on u toku noći upao u stan u kom je bila ova porodica i sa još tri pomagača, mučio muškarca i dve starije žene, ubio ih, a potom njihova tela bacio u septičku jamu na placu koji je u vlasništvu njegovog oca Ljubomira Jovanovića, poznatijeg pod nadimkom Stakleni, inače poznatog surčinskog kriminalca.

Dragoslav Jovanović, Surčin, ubistvo, septička jama Stakleni je policiji otkrio šta se dogodilo u Surčinu; Foto: Marko Jovanović

CUNEROVI SINOVI

Jovan Guzijan Cuner, bio je predvodnik jedne od najvećih kriminalnih grupa u Zemunu i Beogradu. Dovođen je u vezu sa ubistvima, trgovinom droge i naftom, razbojništvima. Ubili su ga pripadnici zemunskog klana Sretko Kalinić i Mile Luković, u sačekuši 5. oktobra 2002. godine u centru Zemuna.

Marko Guzijan, poznatiji kao Mali Cuner, kriminalnu karijeru počeo je kao maloletnik, kada je imao samo 17 godina. U aprilu 2007. u pečenjari "Una" bez povoda je hicima iz pištolja ubio goste kafane Zorana Dimitrijevića (51) i njegovog sina Aleksandra (22).

Petar, Jovan Guzijan Cuner Jovan Guzijan Cuner; Foto: MUP

Njegov brat Petar hapšen je zbog učestvovanja u pucnjavi, ali i kao pripadnik novog zemunskog klana kome je pripisana trgovina drogom, razbojništva, reketiranje, ilegalno oružje, ali nije osuđivan.

Sumnja se da je on u avgustu prošle godine u Bulevaru Mihajla Pupina bio suvozač u automobilu iz kog je pucano na Miladinovića, koji je bio na motoru. Strelci su Milovanovića promašili. Navodno, Petar Guzijan pucao je u Miladinovića jer veruje da je on ubio njegovog oca, čiju je smrt pokušao da osveti.

KRISTIJAN I LAZAR GOLUBOVIĆ

Lazar Đukić (25), sin Kristijana Golubovića, 13. juna, navodno, u parku na Topličinom vencu u strogom centru Beograda drvenom motkom pretukao Uroša P. (34).

Kristijanov naslednik je u policiji nevešto negirao da je napao Uroša i da mu je polomio nos.

Incident se prema rečima izvora iz istrage, dogodio u četvrtak oko četiri sata ujutru u Zmaj Jovinoj ulici. Prema rečima napadnutog Uroša P. on je prolazio kroz park u kom je bio Lazar sa još nekoliko svojih prijatelja.

Kristijan Golubović sa sinom Lazarom Kristijan sa sinom Lazarom, koji mnogo liči na njega; Foto: Facebook/Kristijan Kiki Golubovic

- Ustao je i krenuo ka meni. Bez ijedne reči udario me je drvenom palicom u lice. Pao sam. Osetio sam da mi je nos pukao. Mladić koji me je udario je sa svojim prijateljima odšetao iz parka kao da se ništa nije dogodilo. Prolaznici su pozvali policiju i Hitnu pomoć i ja sam prevezen na VMA, gde je utvrđeno da imam prelom nosa - rekao je povređeni Uroš.

Inače, Lazar Đukić je najstarije dete Kristijana Golubovića, jednog od retkih preživelih žestokih momaka iz devedesetih godina i aktera kultnog filma "Vidimo se u čitulji".

Kristijan Golubović Foto: Facebook/kristijankiki.golubovic.1

ŠLJUKA I SIN ANDRIJA

Sin ubijenog vođe "zvezdarskog klana" Sredoja Šljukića Šljuke, Andrija uhapšen je 23. maja zbog sumnje da je uz saučesnika provalio u kuću žene (79), mučio nju i njenu ćerku da bi im oteo nešto više od 30.000 dinara. "Uzoran i fin momak", kako su ga mnogi opisivali, sin je vođe jednog od najmoćnijih klanova u Beogradu koji je ubijen 27. septembra 2002. godine.

- Kako se sumnja, nakon što su nasilno ušli u kuću u beogradskom naselju Kaluđerica, oni su oborili ćerku na pod i vezali je selotejp trakom. Jedan od dvojice uhapšenih je potom vlasnicu kuće, ženu staru 79 godina, koja je u tom trenutku izašla iz sobe, odgurao u sobu i oborio na krevet. Sumnja se da su potom sa kreveta uzeli torbu u kojoj je bilo 20.000 dinara, 105 evra, mobilni telefon i dokumenta. Nakon toga su pobegli - kaže izvor iz istrage.

Pretresom stana u kom boravi Šljukić pronađen je i pištolj, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava i za nedozvoljeno držanje oružja. Inače, Šljukić je javnosti dosad bio poznat kao mlad i perspektivan sportista, koji je osvajao brojne medalje i kao jedan od naših najtalentovanijih veslač, učestvovao na Olimpijskim igrama u Riju.

Andrijin otac Sredoje, vođa Zvezdarskog klana, ubijen je 27. septembra 2002. godine u blizini Centra "Sava". Izrešetan je u svom automobilu zajedno sa rođakom Zoranom Šljukićem. Iako je važio za jednog od vođa beogradskog podzemlja, on nikada nije bio osuđivan.

Andrija Šljukić, veslanje Andrija Šljukić; Foto: Veslački savez Srbije

BOJOVIĆ NEMANJA I GORAN

Nemanja Bojović, zvani Hemija, označen je kao vođa podmlatka zemunskog klana, čiji je član i mladi Petar Guzijan, sin Jovana Guzijana Cunera. Osuđen je na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, i to u jednom beogradskom lokalu, kada su kod njega nađeni kokain i spid.

Njegov otac Goran Bojović Amonijak likvidiran je 1992. godine kao istaknuti član srpskog podzemlja.

Saša Krajnc, Goran Bojović Amonijak Goran Bojović Amonijak; Foto: Privatna arhiva

ZARUBICA MARKO, BOJAN I MILIVOJE

Marko Zarubica uhapšen je odmah posle pljačke pošte, kao deo šestočlane kriminalne ekipe. Njegov brat Bojan Zarubica osuđen je na 20 godina zatvora zbog dva silovanja i razbojništava.

Nogu u kriminalnim poslovima povukao je otac Milivoje Zarubica, koji je devedesetih godina i početkom ovog veka važio za balkanskog kralja trgovine ljudima. Osuđen je na četiri godine zatvora jer je u svom motelu "Sveti Nikola" organizovao prostituciju i podvodio Rumunke i Moldavke.

Bojan Zarubica, Milivoje Zarubica, Marko Zarubica Bojan Zarubica, Milivoje Zarubica, Marko Zarubica; Foto: Privatni album

VIDEO: Septička jama u kome su navodn bila sakrivena tri leša

(M.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    18. jun 2019 | 23:58

    Gledam sliku ovog Cunera, kad ona preuzeta sa FB stranice pod nazivom „Legende devedesetih“! Legende!!!??? J**eš mi sve ako smo mi normalan narod!!! Pa ovo bi neka civilizovana nacija zakonom zabranila, a ne da se još javno promoviše!!! O ovakvim debilima ne bi trebalo pisati ni riječi, kao da nikada nisu ni postojali!!!

  • Sašait

    18. jun 2019 | 22:51

    Ovo nisu opasni momci nego su smešni momci..... Nisu mangupi nego klošari, nisu legende nego propaliteti..... I ovo su činjenice.

  • Balkanski špijun

    18. jun 2019 | 23:44

    Očevi se tukli na ferku,a sinovi mafija,pa ubili babe od 80 i 90 godina. Kakva bre krv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA