≫ 

Određen pritvor saučesnicima Dragoslava Jovanovića: Pomogli mu u svirepom ubistvu troje ljudi

Jedino trećem osumnjičenom N.Č. nije određen pritvor

  • 2

Dvojici osumnjičenih za pomaganje u svirepom ubistvu u Surčinu, određen je pritvor do 30 dana. Naime, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu danas je, nakon saslušanja osumnjičenih, doneo rešenje kojim je L.D. i M.S. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Prema M.S. je određen pritvor i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Dragoslav Jovanović, Surčin, ubistvo, septička jama Mesto zločina, Foto: Marko Jovanović

Podsetimo, Dragoslav Jovanović (25) je kako se sumnja brutalno mučio i ubio troje ljudi, Neđu Šubaru (42), njegovu majku Darinku Šubaru (75) i njegovu tetku Milju Petković (80), zbog duga oko stana koji im je Jovanović prodao, a u ovom zločini kao saučesnici su osumnjičeno L.D. i M.S.

Dragoslav Jovanović, Surčin, ubistvo, septička jama Jezivo ubistvo u Surčinu, Foto: Marko Jovanović

Navodno, Jovanović je Šubari, koji mu je bio poslovni saradnik, dao stan u Beogradu, a da ovaj njemu zauzvrat da automobil marke "mercedes" i ostatak novca za stan. Šubara taj dug mesecima nije isplaćivao Jovanoviću, zbog čega je on u toku noći upao u stan u kom je bila ova porodica i sa još tri pomagača, mučio muškarca i dve starije žene, ubio ih, a potom njihova tela bacio u septičku jamu na placu koji je u vlasništvu njegovog oca Ljubomira Jovanovića, poznatijeg pod nadimkom Stakleni, inače poznatog surčinskog kriminalca.

Dragoslav Jovanović, Surčin, ubistvo, septička jama Septička jama gde su žrtve bačene, Foto: Marko Jovanović

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Dragoslav Jovanović, Surčin, ubistvo, septička jama Foto: Marko Jovanović

Osumnjičenom L.D se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo pomaganjem iz člana 114 stav 1 tačka 11 КZ u vezi člana 35 КZ, a osumnjičenom M.S. se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 11 u vezi člana 33 КZ

Prema trećem osumnjičenom N.Č nije predloženo određivanje pritvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • O nasilju

    19. jun 2019 | 17:57

    Jedno treba svima da bude jasno. Većina žena koje su se tek udale i imaju jako malu decu, ne ostavlja muža tek tako, ne beži od lepote. Dragoslavljeva supruga Teodora je pobegla od njega zbog nasilja. Za one koji su je osuđivali da mu ne daje da vidi dete, pa da li biste vi dali dete nasilniku za kojeg vidite da ne može da se obuzda, da nema granice, da li biste dali na pr. takvoj majci da čuva vaše dete? Nemojte osuđivati sa strane, samo te žene koje su preživele nasilje znaju kako im je. A Dragoslava mi je žao, to je mlad dečko koji nažalost nije imao od koga da nauči kako treba da se ponaša i da postoje stvari u životu koje su važnije od novca, da poštuju život.

  • Kaligula

    19. jun 2019 | 19:00

    Kriva je policija, nece da raskrinka kriminalce i kamatase. U svakom gradu se zna ko se time bave. Treba im dati minimalac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA